daca dintru-n imprumut garantat cu ipoteca asupra unui imobil sa achitat o parte ,iar creditorul nu recunoaste chitanta emisa si scrisa personal de el si ce reprezinta suma primita , poate pune in executare legala toata suma de pe ipoteca?
din cele ce spuneti rezulta ca exista un contract de imprumut cu ipoteca, redactat la un notariat. Prin urmare, acest contract reprezinta titlu executoriu, ceea ce permite creditorului sa il puna in executare in caz de neplata. Daca va face acest lucru dvs puteti formula o contestatie la executare si sa faceti acolo dovada ca ati achitat sumele datorate. Daca veti face aceasta dovada, executarea silita se va desfiinta.
Raspunsul la intrebarea daca se poate executa intreaga suma il veti gasi in cuprinsul contractului unde ar trebui sa se arate ce se intampla daca nu achitati o rata. De regula, in astfel de contracte se prevede ca in caz de neplata a unei rate, devine scadenta intreaga suma dar ar fi bine sa verificati.
Buna ziua ,si va multumesc mult pentru raspuns, dar din suma datorata am achitat jumatate ,am contestat executarea , domnul presedinte ne-a respins contestatia desi creditorul a recunoscut ca a primit jumatae din suma ,in fata instantei de judecata ,iar executorul fara sa fie redactata si comunicata pronuntarea continua procedurile de executare, eu asteptind redactarea pentru a formula apel,este
Contract credit
CICIC_IONEL
Am contractat un credit de la BCR in anul 2007 . In urma cu 1,6 -2 ani am observat ca banca imi percepea o dobanda mai mare cu 0,95 % care era trecuta cu pixul ... (vezi toată discuția)