Data post: Joi, 29 Ianuarie 2009, 10:12
Subiect: RE: cedare/preluare leasing de la o societate catre o persoana fizica
Cu cine se negociaza?
OK situatia e in felul urmator...cineva din familie actionar la un SC are contract de leasing achitat la jumatate,eu
pesoana fizica doresc sa preiau acest lesing de la el. Rata e destul de mare 1000-1500 dar sa spunem ca o
pot plati si as vrea ...sa fie bine ptr toata lumea Am urmatoarele intrebari:
-cu cine se negociaza?
-ce dezavantaje/avantaje are actionarul SC?
-ce dezavantaje/avantaje am eu PF?
-cum o scoate SC din evidente si la ce valoare?
-se rediscuta ratele ca valoare sau interval de plata?
-eu PF la ce valoare o platesc ?la val amortizata+continuare ratelor?
-poate face SC cedare fara sa incaseze nimic de la mine sau de la banca?cum se procedeaza? care este tot filmul?
AM cam multe intrebari!!!! Va multumesc
In pirmiul rand, sa inteleg ca vorbiti de transferul unui contract de leasing intre doua persoane fizice; faptul ca pers. care detine acum vehiculul e actionar, nu are nici o importanta.Daca masina e inmatriculata pe societate, iarasi nu are relevanta, fiind vorba de un transfer, daca va fi posibil.
Insa, va trebui sa incepeti cu documentele si legislatia, adiica pentru a avea lectiile facuteL
1. cititi contractul de leasing, pentru a verifica daca e permis un transfer al contractului;
2. Accesati si OG 51/1997 care relglementeaza leasingul in Romania, pentru a vedea daca contractul respecta dispozitiile prevazute de lege?
3. Daca vi se va permite sa preluati contractul, pretul acestuia va fi acelasi si ratele de achitat de asemenea.
Intelegeti ca intreg 'filmul" depinde de dispozitiile din contract . In f. multe cazuri, societatile de leasing nu permit transferul acestui tip de contract si in acest caz, nu veti putea efectua acest lucru, in mod legal, in sensul ca vehiculul sa nu mai figureze in patrimoniul societatii .
in principal utilizatorul (societatea) va notifica Locatorul (societatea de leasing) despre intentia sa de a cesiona contractul de leasing. firma de leasing , daca va constata ca si dv sunteti solvabil nu va avea nici un impediment a accepta cesiunea contractului de lesing. Va dura cam o luna pana va analiza actele. SC nu o are in evidente pt ca nu e bunul sau propriu ci un bun inchiriat.cred ca se pot rediscuta ratele in conditiile in care si perioada de leasing se mareste.
In general SC ar trebui sa incaseze de la dv contravaloarea unor cheltuieli, insa nu e neaparat obligatoriu. pt SC e vorba de un contract de inchiriere care isi inceteaza efectele. Cel mai bine vorbiti si cu societatea de lesing despre pasii care trebuie urmati
Multumesc mult de sfaturi...v-am descoperit de curand si nu credeam ca functioneaza...dar vad ca am primit sfaturi prompte si la obiect ,o sa apelez ori de cate ori o sa mai am nevoie.
Felicitari !!!
Leasing
criss1122
Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci ... (vezi toată discuția)