avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz retroactiv

Buna ziua,
Am fost in concediu crestere copil pana la 2ani pana in luna mai 2012,atunci am facut cerere de reincadrare in munca care mi-a fost aprobata si totodata cerere de cfs de 4 luni care deasemeni a fost aprobata.
Pe 1 octombrie ma intorc la munca iar pe 2 noiembrie mi se spune ca trebuie sa ma dea afara si ca o sa primesc preavizul retroactiv asa incat luna octombrie sa fie considerata preaviz dar ca trebuie sa primeasca nu stiu ce raspuns de la ajofm iar pana atunci sa stau in concediu fara plata.
Mentionez ca eu nu am facut si semnat nici o cerere de cfs(a facut-o angajatorulin locul meu)
Va rog sa-mi spuneti ce pot face eu in atare situatie pentru a-mi apara drepturile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 9 Noiembrie 2012
miki72 a scris:

atunci am facut cerere de reincadrare in munca care mi-a fost aprobata si totodata cerere de cfs de 4 luni care deasemeni a fost aprobata.
Mentionez ca eu nu am facut si semnat nici o cerere de cfs(a facut-o angajatorulin locul meu)


Pana la urma cererea de CFS ati facut-o dvs. sau angajatorul (deoarece din textul dvs. nu reiese clar acest lucru)?

Daca erati in CFS, nu aveati cum sa fiti si in preaviz intrucat nu erati la munca si angajatorul nu avea cui sa dea instiintarea de preaviz.
Mai mult, fiindca instiintarea de preaviz nu este reglementata juridic, nu va poate ponta in preaviz din moment ce erati in CFS.

Sesizati ITM-ul privind aceste nereguli. Angajatorul este obligat sa tina evidenta orelor lucrate de salariat si sa o arate inspectorilor de munca ori de cate ori este solicitata.
Asteptati si decizia de concediere si actonati angajatorul in instanta.
miki72

Nu se poate trimite instiintarea de preaviz retroactiv .. acesta va incepe sa curga de la data comunicarii acesteia, in situatia expusa de dvs ...

Semnarea unei cereri de CFP de catre o alta persoana constituie infractiuea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

ITM-ul nu are cum sa verifice autenticitatea unor semnaturi , acesta este de domeniul altei ramuri de drept care nu intra in competenta acestei institutii.
ITM-ul poate sa verifice daca salariata a fost pontata in CFS sau in preaviz. Avand o cerere de CFP, se poate verifica usor ca preavizul nu a fost acordat legal.
de pe 5 noiembrie sunt in cfs -aceasta cerere nu am facut-o si nu am semnat-o eu ,au zis sa stau acasa pana primesc raspunsul de la ajofm ca nu are chef angajatorul sa ma mai plateasca
ITM-ul va constata ca exista cerere de CFP si atat .. restul ii depaseste

Inca o data reiterez ideea , ITM-ul nu are competenta in a verifica legalitatea unei decizii a anagajatorului .. legalitatea oricarei decizii emise de catre angajator este supusa controlului instantei de judecata.

Daca nu ati facut cerere , nu ati semnat asa ceva , nu vad cum puteti fi in CFP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs urmat de somaj se poate mmcor mmcor buna ziua am si eu urmatoarea problema: din noiembrie 2009 SUNT IN CFS, pe 1 februarie 2010 am primit preaviz de trimitere in somaj fiind in cfs pe 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - cfs msc_angela msc_angela Ma numesc Angela M. si sunt angajata la o firma din luna iulie 2008. Am semnat la angajare un contract pentru functia de functionar administrativ si un ... (vezi toată discuția)
Relatiile de munca angajat-angajator swetangelus swetangelus Buna seara. Lucrez la o societate din domeniul turismului, care are 14 angajati, saptamana trecuta in ultima zi din luna octombrie angajatorul a facut sedinta ... (vezi toată discuția)