avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cfs urmat de somaj se poate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cfs urmat de somaj se poate

buna ziua
am si eu urmatoarea problema:
din noiembrie 2009 SUNT IN CFS, pe 1 februarie 2010 am primit preaviz de trimitere in somaj fiind in cfs pe 1 martie m-i s-a desfacut contractul de munca acum cand ma duc la itm imi spun ca nu imi pot da cartea de munca pentru ca angajatorul nu a dus decizie de inceperea activitatii dupa perioada de cfs >.
ce e de facut?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mmcor , utilizator 13:59, 24 Martie 2010
1. Angajatorul este obligat sa va elibereze carnetul de munca in termen de 30 de zile de la data incetarii activitatii, nu trebuie sa mergeti dvoastra la ITM.
2. Solicitati angajatorului adeverinta tip cu stagiul de cotizare la somaj pe ultimele 12 luni (o gasiti pe site-ul ANOFM
3. Nu se inregistreaza la ITM cererile de concediu fara plata, nici vreo decizie de acordare a acestor concedii sau de revenire la lucru
4. Cererile de concediu fara plata se duc la inspectorul ITM cand angajatul pleaca din societate, pentru a fi inscrise in carnetul de munca perioadele in care acesta s-a aflat in CFS.
4. Explicati angajatorului ca trebuia sa depuneti demult dosarul la somaj si rugati-l sa-si faca treaba si sa va elibereze actele asa cum il obliga legea.
multumesc pentru raspuns
am omis sa spun ca firma e a sotie ,si de actele care trebui duse la ITM trebui sa ma ocup tot eu ,deci cei de acolo imi cer o decizie de reloarea activitati dupa cfs ca-sa imi dea cartea iar contabilu imi spune ca el a inregistrat decizia de incetare a activitati la itm si nu imi poate da aceasta decizie de inceperea activitati,
cand vad atatea banalitati si incurcaturi nu pot spune decat:

"ROMANIA TE IUBESC"
1. Nu se emite o decizie de reluare a activitatii dupa CFP. In cererea de CFP scrie perioada solicitata, urmand ca dupa aceea sa se reia activitatea.
2. Cred ca este o inovatie a celor dela AJOFM pentru a va respinge sau amana inregistrarea dosarului.
3. Cereti sa va dea un raspuns scris cu baza legala a solicitarii acestei decizii.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs -carnet de munca eujad eujad in carnetul de munca se trec nr de zile de CFS calendaristice sau lucratoare?o inspectoare a zis ca se trec calendaristice.dar am salariati din 1974 .... (vezi toată discuția)
Cfs urile neon butterflies neon butterflies Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede? (vezi toată discuția)
Concedii fara plata eujad eujad societatea , pentru a evita dispoznibilizari , cere salariatilor sa isi faca cereri de concediu fara plata pentru 10 zile. dupa care, daca situatiua nu se ... (vezi toată discuția)