avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... A eliberat facturi desi era in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

A eliberat facturi desi era in insolventa

In luna octombrie 2008 preintre e-mailurile primite cu diverse oferte era su unulinteresant cu o oferta pt un GPS+Antiradar pentru autoturism, la ,,pachet" Am raspuns pe e-mail ca ma intereseaza oferta si am fost contactat telefonic de un domn care mi-a spus caare marfa pe stoc si ar putea s-olivreze imediat. Mi s-a trimis o factura ,,electronica" pe e-mail si eu avand o Autorizatie PFA am achitat cu OP contravaloarea marfii care urma sa soseasca in cateva zile. Dupa circa patru zile am telefonat sa intreb de marfa; omul mi-a spus ca stie ca a fost trimisa dar se va interesa si-mi va raspunde in circa 20 min.; Au urmat o perioada cand omul se eschiva sub diverse motive iar mai apoi dupa circa 15 zile nu mai raspundea la telefon. M-am interesat la Registrul Comertului in Bucuresti (unde stau) si am aflat ca firma respectiva (din Suceava) este declarata in insolventa de patru luni de zile si mi s-a spus numele altei firme de insolventa care s-ar ocupa de aceasta firma. Am dat diverse telefoane si am reusit sa discut cu administratorul firmei care in cateva zile a blocat contul unde virasem eu banii (acolo mai erau banii trimisi de mine si ceva peste). Am rugat sa mi se returneze banii dar mi s-a spus ca exista o procedura si mai dureaza (se asteapta obtinerea unei hotarari judecatoresti). Ulterior am mai aflat ca mai erau si alte persoan in situatia mea (nu li s-a livrat marfa sau se facusera livrari incomplete). De asemenea firma mai avea de incasat bani de la alte firme astfel ca avea o anume ,,justificare". In paralel, dupa ce am aflat de insolventa firmei (la circa 15 zile de la eveniment), am mers la Politie si am depus reclamatie privind evenimentul. reclamatia, treneaza fiind trimisa de la o Sectie de Politie la alta (ba ca locul incidentului ar fi banca de la care am facut plata, ba locul unde am facut comanda pe calculator, ba unde am domiciliul etc.
Ce pot sa mai fac? Cum pot sa rezolv situatia sa-mi recuperez baniii sau sa obtin marfa?
Cel mai recent răspuns: dinumarcel , utilizator 16:46, 30 Ianuarie 2009
Credem ca actiunea in justitie va fi singura si ultima solutie.Daca stiti ca e in insolventa, trebuie sa trimiteti urgent adeverinta de recuperare creante, pe adresa lor (prin posta cu recomandata si confirmare de primire, sau daca exista dosar pe rol, la dosarul cauzei.Trebuie neaparat sa fiti luat in evidenta ca si creditor al acelei firme.
Doamna administrator al firmei de insolventa, dupa ce a blocat contul, mi-a spus sa trimit pe fax o cerere in care sa spun toate cele intamplate si sa solicit recuperarea banilor. Am trimis aceasta cerere pe fax. Mi s-a mai spus ca voi avea prioritate la restituirea banilor deoarece firma respectiva era in insolventa cand am trimis banii, dar mai intai trebuie pl;atite darile la stat (impozite, TVA etc). daca excrocul nu recupereaza toti banii de la datornicii sai, sau daca sumele de recuperat nu acopera tot ce are le de plata, ce pot sa fac?
Din cate am inteles, excrocul si-a deschis alte firme pe care inca face tranzactii. Probabil ca la firma in insolventa nu mai exista altceva (mobilier, calciulatoare, autoturism, imobile etc) care ar putea fi valorificat.
Ce sanctiuni exista pentru eliberarea de facturi in situatia de insolventa a firmei? Nu ar trebui sa i se faca Dosar penal excrocului pe numele lui nu al firmei (pe factura apare scris numele lui, Ci si CNP-ul) astfel ca sa fie stopat sa nu mai excrocheze si alte persoane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie de la un patron suivil suivil Buna ziua, Din ianuarie 2014, in baza unui contract de prestari servicii, o firma datoreaza firmei mele o mare suma de bani pentru care s-a emis o factura ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun discutiei o situatie delicata. Am trimis un colet cu marfa catre un destinatar din Oradea, plata trebuid sa-mi fie facuta numerar la ... (vezi toată discuția)
Comert avatar1979 avatar1979 buna dimineata. acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si ... (vezi toată discuția)