avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie de la un patron
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie de la un patron

Buna ziua,

Din ianuarie 2014, in baza unui contract de prestari servicii, o firma datoreaza firmei mele o mare suma de bani pentru care s-a emis o factura negociata, acceptata si inregistrata de debitor.

Cu toate ca nu se afla in faliment, ba chiar functioneaza, firma debitoare are conturile blocate pentru neplata diverselor datorii la stat si banci, bunurile imobile ale firmei debitoare sunt ipotecate iar patronul si-a transferat bunurile personale pe numele concubinei.

Pentru recuperarea acestei creante, intentionez sa apelez fie la procedura ordonantei de plata, fie la cea a insolventei.

Dar am urmatoarele nelinisti:

1. ORDONANTA DE PLATA: In cazul altei firme care deja a obtinut o ordonanta de plata impotriva aceluiasi debitor, cu toate ca este executorie, executorul nu gaseste nimic de executat silit. Din cate stiu, dupa 3 ani titlul executor se prescrie si adio bani...

2. INSOLVENTA: In cazul altei firme care a cerut insolventa debitorului, acesta a platit datoria pana la 1 RON sub limita sumei pentru care se poate cere insolventa si astfel a impiedicat procedura.
Chiar daca debitorul intra in insolventa, din cate stiu, la recuperarea datoriilor ordinea in care aceste se satisfac sunt cele catre stat, apoi cele catre banci, angajati si abia la urma cele catre firmele cu care debitorul a incheiat contracte.

Ce sanse am sa recuperez aceasta creanta, avand in vedere ca patronul firmei debitoare da dovada de o rezistenta deosebita impotriva tuturor acestor proceduri, in timp ce el traieste in huzur si se da in barci (la propriu, are terenuri, imobile si barci meseriase in delta, insa transferate pe numele concubinei...).

Ce ma sfatuiti?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: suivil , utilizator 20:47, 6 Decembrie 2014
v-a sfatui sa faceti cerere pentru ordonanta de plata, se pare ca aveti o creanta certa, lichida si exigibila, deci cererea este admisibila 99,99%, iar taxa de timbru (200 lei) nu cred sa constituie o mare problema...daca lasati sa treaca mai mult de 3 ani de la data la care obligatia de plata a devenit scadenta, va interveni prescriptia dreptului la actiune, prin urmare veti pierde orice sansa de a mai recupera ceva.
Multumesc pentru raspuns.

Incerc sa ma fac mai bine inteles. Un amic de-al meu care a obtinut ordonanta de urgenta
impotriva aceluiasi debitor, nu reuseste sa recupereze nimic de luni de zile, pentru ca debitorul are conturile blocate, bunurile imobiliare ipotecate, bunurile personale trecute pe numele concubinei.

Ce se poate face intr-un astfel de caz? Ar fi o solutie obtinerea unei ordonante de plata urmata de o cerere de intrare in insolventa a debitorului? Care ar mai fi atunci sansele de recuperare a creantei?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat alynabica alynabica buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? ... (vezi toată discuția)
Solicitare insolventa MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca definitiva impotriva unei firme care imi datoreaza 10.932 lei.Firma respectiva are deja mai multe executari silite si ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperari toutanji toutanji va salut,puteti sa-mi spuneti ce se intampla daca nu-mi platesc datoria catre o firma de recuperari ?tinand cont ca inca nu am semnat nimic din partea lor ... (vezi toată discuția)