buna seara ,
o speta care se prezinta astfel :
X divorteaza in anul 1992 , in anul 1996 se va face si partajul de fostul sot , cu o procedura nelegal îndeplinita. Parata a fost citata la o adresa la care nu a locuit niciodata .
În anul 2012 fosta sotie este cautata de fostul sot pentru ai plăti sulta ce i se cuvenea dupa ce a fost facut partajul . Atunci este momentul in care sotia divortata afla ca s-a facut partajul acelui apartament . I se oferea o suma derizorie 7 000 lei . Amintesc ca in luna august 2012 reclamatul face o cerere de indreptare eroare materiala .
Bineințeles ca a apelat la serviciile unui avocat si i s-a facut o contestatie in anulare .
Apărătorul intimatului sustine ca avea dreptul la apel . Care este calea de atac posibila : - contestatia in anulare sau
- apel
Astept raspunsurile și părerile dumneavoastră .
În literatura de specialitate s-au exprimat opinii contrare.
Astfel, unii autori au apreciat că, în ipoteza în care a fost neregulat îndeplinită atât procedura de citare pentru termenul când a avut loc judecata, cât şi procedura de comunicare a hotărârii, contestaţia în anulare este inadmisibilă, deoarece este deschisă, după caz, calea apelului sau a recursului (Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi, Traian Briciu).
Alţi autori au apreciat că s-ar putea totuşi formula şi direct contestaţie în anulare, deoarece aparent am fi în prezenţa unei hotărâri irevocabile şi această aparenţă trebuie sfărâmată, provocându-se rejudecarea procesului în fond (Ilie Stoenescu). În jurisprudenţă se regăsesc ambele opinii, prin urmare cea care va avea ultimul cuvânt va fi instanţa care a fost învestită cu judecarea contestaţiei în anulare.
Din situatia descrisa de dvs anterior, eu constat intervenita o prescriptie in privinta platii sultei, daca din 1996 si pana in 2012 nu s-a pretins plata sultei.
Parerea mea este - avand in vedere ca s-a pronuntat doar o sentinta in fond care a ramas definitiva si irevocabila - calea de atac ar fi contestatia in anulare cu consecinta admiterii si a rejudecarii fondului.
Sulta partaj
mauricio
Buna ziua... am nevoie de ajutor...
Divortul este definitiv, partajul de asemenea (apel si recurs, hotarare irevocabila)...
Trebuie sa dau fostei sotii o ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg
yuly_6
procesul sa terminat si am castigat 50% din acel apartament apoi fostul meu sot a facut recurs si eu am castigat 75% din acel apartamen si avocatul mea zis ca ... (vezi toată discuția)