avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna dimineata.
In urma cu 7 ani am contractat credite de la mai multe banci.Din 2009 nu am mai putut plati.In momentul de fata am 6 titluri executorii.Am poprire pe cont,iar ca bun trecut pe numele meu am o masina.precizez ca masina este luata in timpul casatoriei,deci este bun comun cu sotul.Am citit intr-un ziar ca bunul comun poate fi executat silit,dar partenerul poate face contestatie la executare.Este adevarat?
Si o alta intrebare.
Tatal meu a decedat acum 3 sapt. mama vrea sa treaca tot ce aveau pe numele meu si al sorei mele.Mie nu are cum sa-mi faca acte,dar am o fetita de 5 anisori.Poate sa-i lase fetei ceea ce trebuia sa-mi lase mie?
O poate executa banca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 9 Noiembrie 2012
In privinta masinii, fie se cere partajul bunului intai pt a executa silit cota dvs, fie se incearca tot in instanta sa se dovedeasca ca sunt datorii comune a sotilor daca au fost contractate in timpul casatoriei.

Ar fi trebuit sa faceti ceva cu casa inca de cand tatal traia, acum aveti o mostenire de dezbatut ( nu-i de bine daca afla creditorii de ea), abia apoi mama poate vinde o cota fiicei dvs ( si aici e destul de complicat ca va trebuie incuviintare de la autoritatea tutelara si un procurator de fonduri) , o cota celuilalt copil al ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mi-au propus să treacă imobilul lor pe numele meu, pentru a evita ca tatăl vitreg să fie moștenit de o fiică naturală, nerecunoscută de el. ce acte trebuie să facem? jhonny60 jhonny60 Părinții mi-au propus să treacă casa pe numele meu.Mama s-a recăsătorit când aveam 8 ani și fiind singur la părinți în familia mea,am decis sa facem ... (vezi toată discuția)
Divort alintribal alintribal Buna ziua, Am cateva intrebari legate de divort, in care sunt implicati 2 copii minori. In timpul casatoriei s-au contractat mai multe credite pentru ... (vezi toată discuția)
Apartament dobandit in prima casatorie al3xn01 al3xn01 Buna ziua tatal meu inainte de casatoria mamei mele a mai fost casatorit , in timpul casatoriei are un baiat, a luat un apartament stil rate sau cum era pe ... (vezi toată discuția)