Buna dimineata.
In urma cu 7 ani am contractat credite de la mai multe banci.Din 2009 nu am mai putut plati.In momentul de fata am 6 titluri executorii.Am poprire pe cont,iar ca bun trecut pe numele meu am o masina.precizez ca masina este luata in timpul casatoriei,deci este bun comun cu sotul.Am citit intr-un ziar ca bunul comun poate fi executat silit,dar partenerul poate face contestatie la executare.Este adevarat?
Si o alta intrebare.
Tatal meu a decedat acum 3 sapt. mama vrea sa treaca tot ce aveau pe numele meu si al sorei mele.Mie nu are cum sa-mi faca acte,dar am o fetita de 5 anisori.Poate sa-i lase fetei ceea ce trebuia sa-mi lase mie?
O poate executa banca?
Va multumesc.
In privinta masinii, fie se cere partajul bunului intai pt a executa silit cota dvs, fie se incearca tot in instanta sa se dovedeasca ca sunt datorii comune a sotilor daca au fost contractate in timpul casatoriei.
Ar fi trebuit sa faceti ceva cu casa inca de cand tatal traia, acum aveti o mostenire de dezbatut ( nu-i de bine daca afla creditorii de ea), abia apoi mama poate vinde o cota fiicei dvs ( si aici e destul de complicat ca va trebuie incuviintare de la autoritatea tutelara si un procurator de fonduri) , o cota celuilalt copil al ei.
Divort
alintribal
Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de divort, in care sunt implicati 2 copii minori. In timpul casatoriei s-au contractat mai multe credite pentru ... (vezi toată discuția)