avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE DACA LUCRU 4 ORE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE DACA LUCRU 4 ORE

Am lucrat 7 luni cu 8 ore,apoi 6 luni cu norma de 4 ore inloc de 8 ore.Beneficiez de indemnizatie (in dec.2012 trebuie sa nasc).?
eu stiu ca poti primi chiar daca ai lucrat cu 4 ore doar ca perioada trebuie sa fie mai lunga....adica daca ai lucrat un an la 4 ore,pt a primi indemnizatie trebiue sa ai 24 de luni lucrate fata de 12 luni cum e normal...intelegi ce vreau sa spun?

P.S.
dupa calculele mele tu ai doar 10 luni lucrate....

[am editat mesaj consecutiv]
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. - Nu ati precizat la ce fel de indemnizatie va referiti.
-Cred ca va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC indiferent de ce fel de program de lucru ati avut (cu timp normal sau cu timp partial) in cele 12 luni premergatoare nasterii coplului (ianuarie - decembrie 2012).

In conformitate cu prevederile O.111/2010, completata si modificata pana la 31.10.2012, veniturile nete realizate ca urmare a unui contract de munca cu timp partial,fie si de 0,15 minute,sunt luate in calcul la stabilirea dreptului de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani,legiuitorul nu a definit in nici un caz durata zilei de munca, in cazul contractului de munca cu timp partial, doar sa se realizeze venituri impozabile, care daca nu sunt definite pot fi si de 0,001 lei.
Situatia prezentata de dumneavoastra este total compatibila pentru dreptul la ICC.Deci aveti dreptul la ICC pentru copilul ce urmeaza a se naste in decembrie 2012,
Sanatate si bucurie!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari indemnizatie crestere copil pentru tata WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Data nasterii copilului este 05.10. Ambii parinti indeplinesc conditiile pt. ICC, insa am decis sa depun eu ca tata dosarul pentru ICC. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil c_alina_ c_alina_ Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna daca in situatia in care sunt angajata din ianuarie 2013 cu jumatate de norma si am am nascut pe 20 noiembrie 2013, ... (vezi toată discuția)