Poate cineva sa-mi spuna daca in situatia in care sunt angajata din ianuarie 2013 cu jumatate de norma si am am nascut pe 20 noiembrie 2013, beneficiez de indemnizatia de crestere copil daca nu am toate cele 12 luni de cotizare? In 2012 am lucrat pana in octombrie la locul de munca anterior, dar am intrerupere 2 luni.
Pentru a beneficia de CCC va trebui sa aveti realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit. Nu conteaza ca ati avut CIM cu timp partial ori ca nu ati lucrat luna intreaga in fiecare luna.
Cred ca in situatia dvs nu veti beneficia de CCC.
1. Daca ati nascut in noiembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatiae pentru concediu crestere copil (CCC) sunt decembrie 2012 - noiembrie 2013.
2. Asadar numai luna decembrie va lipseste ca luna cu venituri fapt pentru care nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. - Dar ce statut ati avut in luna decembrie 2012?
- Poate macar o zi ati fost intr-o situatie care sa fie asimilata perioadelor de obtinere de venituri.
4. Daca dvs. nu veti putea beneficia de CCC poate sa beneficieze tatal copilului daca indeplineste aceleasi conditii.
5. - De asemenea, daca indeplineste aceleasi co0nditii, tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.