avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.Multumesc.

Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand m-am oprit dandu-mi seama ca nu e bine ce fac.Toate bune si frumoase pana in octombrie 2012 cand am fost sunat de la DIICOT sa vin pentru audiere in calitate de martor.Ajuns la DIICOT aflu ca dealeru de la care mai cumparam a fost arestat si de aici s-a declansat o reactie in lant de audieri ale consumatorilor pentru care am fost chemat si eu.Am dat o simpla declaratie de martor cum ca obisnuiam sa cumpar de la acea persoana ce am cumparat si cat am platit pentru plic.
Asta a fost tot si am plecat acasa;peste 1 luna primesc citatie de la DIICOT din nou tot in calitate de martor pentru o noua audiere.Cand ajung la procuror sa pice cerul pe mine cand acesta imi spune ca anumite persoane(consumatori) au declarat ca au cumparat de la mine cateva pliculete acum 7-8 luni.Procurorul ma ntreaba despre acest afirmatii si ii spun ca se poate sa fi "ajutat" cativa cunoscuti de vreo 2-3 ori afirmatie care se confirma in ochii procurorului.Zice bun stai linistit imi scrie declaratia de invinuit cum am intermediat vanzarea a 3-4 pliculete etnobotanice in perioada toamna 2011-martie 2012,si imi spune ca imi va da o amenda administrativa pentru ca dorgurile nu sunt de mare risc si s-a inatmplat de cateva ori avand in vedere ca nu mai sunt consumator si daca mai aude ceva de mine m-am ars.Deci in concluzie am scris 3-4 randuri de declaratie spunandu-mi ca imi va da amenda administrativa.
Asta a fost tot.Am postat aceasta intamplare pentru a cere o parere de la o persoana mai calificata decat mine in drept penal.Va rog mult de tot sa ma ajutati cu o parere.Multumesc.
Poi este vorba de etnobotanice strict.Iar eu cand le-am luat plicurile acelor indivizi s-a intamplat acum 7-8 luni nestiind nimeni.DIICOT'ul nu are vreun plic de la mine sau de la acele persoane ca sa le expertizeze are doar ce a luat de la dealer pe care l-a arestat recent si tot despre etnobotanice e vorba nu despre altceva.Deci singurele probe care ma incirmineaza sunt declaratiile acelor consumatori care sustin ca le-am vandut 3 plicuri etnobotanice(materie vegetala de fumat asa a numit-o rpocurorul) si declaratia mea in care recunosc si regret.
Daca veti citi ce scriu veti observa ca spun de amenzi administrativa.
In cazul dvs. Si eu am indoieli serioase ca veti primi amenda administrativa.
Ati gresit ca ati mers fara avocat la audiere.
“Am dat o simpla declaratie de martor cum ca obisnuiam sa cumpar de la acea persoana ce am cumparat si cat am platit pentru plic.”

“Zice bun stai linistit imi scrie declaratia de invinuit cum am intermediat vanzarea a 3-4 pliculete etnobotanice in perioada toamna 2011-martie 2012”

Din ce scrieti rezulta ca in prima faza ati fost invitat in calitate de martor, iar la a doua invitatie ati devenit invinuit.

Avand in vedere ca, anumite persoane au declarat faptul ca au cumparat de la dvs. aveti toate sansele sa deveniti inculpat intr-un dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc pentru ca, plantele etnobotanice sunt tratate cu substante chimice (de regula de tip JWH) care se afla in categoria drogurilor de mare risc in tabelele anexe de la Legea 143/2000.

In viitorul apropiat puteti avea surpriza sa primiti o citatie de la tribunal in calitate de inculpat, iar daca veti fi plecat la munca in UK si nu va veti prezenta, veti avea sanse mari sa fiti condamnat la ani grei de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc.
Presupun ca martorii au declarat ca dvs. i-ati "ajutat" contra-cost, iar declaratiile acelor martori sunt probe suficiente in sustinerea parchetului pentru a se ajunge la o condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Marka, utilizator
Asta e o posibilitate dar intrebarea mea este ca se poate sa mi se dea o amenda administrativa pentru treaba asta ca dovezi nu sunt decat declaratiile acelora,aceste fapte s-au petrecut in trecut ele iesind la iveala acum la audieri.Faptul ca s-a intamplat de 3-4 ori si am recunoscut nu poate fi atenuant? si in declaratie scrie ca am intermediat .

Editat de moderator simonette12- motiv. pct.2.6 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie sa stiti ca, probele cu declaratiile martorilor impreuna cu declaratia dvs. prin care ati recunoscut ca ati “ajutat” de 3-4 ori la savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc sunt suficiente pentru a genera o condamnare ce se sanctioneaza cu pedepse intre 10-20 de ani de inchisoare.

De mai multe ori mentionati ca faptele s-au petrecut in trecut, dar va recomand sa nu mai puneti accent pe acest detaliu deoarece, n-are nicio relevanta, dar nici logica. Pana nu-i prea tarziu, cred ca cel mai bine pentru dvs. ar fi sa va angajati un avocat ales pentru studierea dosarului, altfel riscati sa aveti surprize pe care nici nu vi le puteti imagina.

Alte discuții în legătură

Consum droguri snak3 snak3 De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar. M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o problema . am primit o.citatie de la diicot ... alexe001 alexe001 Buna ziua. Am si eu o problema . Am primit o.citatie de la Diicot pentru audiere in calitate de martor intr.un dosar de trafic de droguri . Chestia e ca ... ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)