avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!
Daca se poate sa ma lamuriti cu un lucru. Pot trece casa bunicului (decedat) el fiind trecut in actele de proprietate, pe numele meu fara succesiune, doar cu o declaratie notariala din partea bunicai si al tatalui precum ca renunta la partea lor in favoarea mea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:06, 9 Noiembrie 2012
Nu.
Nu... trebuie sa va adresati unui notar pentru a realiza procedura succesorala, mai exact notarului din raza teritoriala unde este situat imobilul.
nu, puteţi : cine vă întocmeşte actul-Certificatul ? Chiar dacă aţi fi în instanţa de judecată, tot notarul se ocupă de aşa ceva.Apoi, nu vă înscrie în C.F, intabulare etc etc Simplul fapt că, renunţătorii respectivi au renunţat în favoarea dvs, nu înseamnă ducerea la final a problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dexter30 dexter30 Buna ziua . Bunicul meu a decedat in urma cu 3 ani si are are 3 fii , doresc sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru a dezbate mostenirea ca in final un nepot ... (vezi toată discuția)
Renunțare moștenire helguti22 helguti22 Buna ziua, Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)