avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua . Bunicul meu a decedat in urma cu 3 ani si are are 3 fii , doresc sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru a dezbate mostenirea ca in final un nepot de-al lui sa isi faca acte de proprietate
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:12, 18 Ianuarie 2018
Sub conditia ca nepotul sa poata veni la succesiune prin reprezentare, ca altfel nu are calitate, primul pas- biroul notarial-obtinere certificat de mostenitor-stabilire acti/pasiv succesoral- achitare taxa de succesiune-partaj- intabulare
Intr-o prima faza aveti nevoie de acte Titlu de proprietate, extrase C.F cu care vă prezentați în fata notarului, dacă există Titlu v-a trebuii să mergeți la un topograf autorizat pentru prima înscriere în C.F
Trebuie să vă adresați unui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, 2 dintre frați (daca nu au nici un fel de pretenție la mostenire) pot sa dea declarație de renunțare și să rămână moștenitor părintele acelui nepot.
Ulterior părintele încheie cu fiul un contract de donație pentru imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol Adina Sfetcu Adina Sfetcu Eu am recuperat pământ agricol care a fost naționalizat . Moștenire de la părinții mei. Eu acum sunt văduv.sotia a avut o fata din prima căsătorie . ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vlad george vlad george buna ziua-am fost 7 frati din care am mai ramas 5 in viata,pentru dezbaterea succesiunii urmeaza sa ne prezentam la notariatul din judetul respectiv in termen ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa Adicamy Adicamy Trebuie sa faca succesiune mama dupa parintii ei morti daca ea e unicul lor copil? Ar vrea sa poata vinde proprietatea si terenurile care sunt momentan tot pe ... (vezi toată discuția)