avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pe casa

Trebuie sa faca succesiune mama dupa parintii ei morti daca ea e unicul lor copil? Ar vrea sa poata vinde proprietatea si terenurile care sunt momentan tot pe numele bunicilor mei . Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Adicamy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adicamy , utilizator 09:52, 18 Noiembrie 2019
Da, trebuie.
Multumesc ! Aveti idee in ce consta aceasta succesiune si ce suma ne-ar trebui ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Adicamy, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca mama sa se adreseze unui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde părinții săi au avut ultimul domiciliu și să solicite dezbaterea succesiunii.
Procedura succesorala se finalizează cu eliberarea certificatului de moștenitor, care va fi actul de proprietate al mamei, în baza căruia va putea vinde ulterior.
Costurile depind de valoarea bunurilor din masa succesorala. Un calcul exact îl puteți obține la biroul notarial, prezentând actele de proprietate ale defunctilor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire gheltu gheltu daca parintii sunt decedati in localitati diferite fiind divortati unde se face dezbaterea mostenirii si ce acte imi trebuie pentru dezbatere ? (vezi toată discuția)