avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract la lumina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract la lumina

contractul de lumina al casei e pe numele tatalui dar el este decedat de 20 de ani.a venit o instiintare in februarie prin care sa schimbam contractul de pe numele lui pe cel al mamei.am fost la ei dar mi-au zis sa duc titlul de proprietate al casei,dar nu-l are,pt ca abia acum am cerut in instanta,deci santem in proces.acum au venit cei de la lumina si ne-au luat contuarul.ce trebuie sa fac in acest sens ca sa pot am din nou curent.ei mi-au zis ca trebuie sa fac din nou un alt contract dar fara acea hotarare de la tribunal nu pot.de unde pot face rost de un act sau adeverinta care sa tina loc de acte?va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:32, 21 Ianuarie 2013
bună seara,
Întrucât ați postat mai multe întrebări și încă NU v-a răspuns cineva până la acest moment, voi încerca tot eu :
1. pt. ”11 Noiembrie 2012, 21:06” : - pt. ridicarea contorului electric, societatea trebuia să întocmească un P.V, document care vă e de folos în instanță (la contestare) în dovedirea ”lucrării” ce a executat-o.Solicitați în SCRIS înregistrând o Petiție/Plângere la registratura societății furnizoare de energie electrică, ELIBERAREA unui P.V. de demontare și ridicare a acelui contor și MOTIVELE concrete ;
2) pt. ”Luni, 12 Noiembrie 2012, 19:17” : - puteți încerca a primi un act, ce probabil o să vă fie de folos depunându-l instanței dar acel ”act” NU va putea înlocui puterea instanței de judecată : legea e mai mult de partea societății furnizoare de energie electrică, e încurcată, eeee produs autohton etc etc nu e ”frate” cu românul ;
3) pt. ”Sambata, 17 Noiembrie 2012, 20:23” ȘI pt. ”Marti, 27 Noiembrie 2012, 21:22” : NU există vreun timp precizat, pe lumea aceasta TOTUL este relativ, ea depinde de ”urgența” speței, de înțelegerea judecătorului și competența profesională (că doar NU el suferă din cauza lipsei de energie electrică), de mulțimea proceselor, de istețimea, priceperea, caracteristica umană a judecătorului și de alte multe motive.De la câteva zile la câteva săptămâni, chiar și luni.În cazul dvs. până la această DATÃ trebuia pronunțată hotărârea, că doar acesta-i ROLUL și efectul/avantajul Ordonanței Președințiale.

În justiția română trebuie să ai răbdare și să crezi cu adevărat în Dumnezeu !
va multumesc mult pt aceste informatii.termenul a fost pus la millocul lunii decembrie pt ca cei de la enel au cerut niste documente.sper ca la urmatorul termen sa ne dea hotararea judecatorul
buna seara.am avut un proces cu ordonanta presedintiala si ca solutie scrie:,,admite cererea,,.ce inseamna mai exact pe intelesul meu?ca procesul s-a incheiat si s-a dat pronuntarea?avocatul mi-a zis ieri ca solutia e in pronuntare si ca azi se da.a zis ca trebuie legalizata si dupa aia sa ma duc cu ea unde am nevoie.cat dureaza pana ajunge acasa?dar legalizarea se face imediat?ma refer o zi sau doua?legalizarea o platesc eu ca reclamant nu?va multumesc pt raspunsuri.o seara buna.
bună seara,
bravooo! ați reușit cu Ordonanța Președințială : întrucât instanța s-a pronunțat pe formula ”admite cererea”, înseamnă că vi s-a admis acțiunea dvs. contra ABUZURILOR societății furnizoare de energie electrică-ENEL.Se va redacta hotărârea (redactarea motivelor O.P. se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare totuși, în practică e mai lentă mișcarea) și o veți primi poștal, societatea ENEL va trebui să pună imediat în aplicare cererea dvs. (hotărârea pronunţată este executorie, adică poate fi pusă în executare, iar dacă instanţa hotărăşte, executarea se poate face fără somaţie şi fără trecerea unui termen, se vor evita anumite formalităţi precum-somaţia şi anumite termene, care trebuie respectate în executarea obişnuită a tuturor hotărârilor judecătoreşti) din conținutul Ordonanței Președințiale (nu cunosc formularea conținutului dar bănuiesc că ați ținut cont și de sfatul meu).DA, procesul privind O.P, este ”încheiat” din punctul dvs de vedere : l-am pus între ” ”, deoarece pârâta ENEL are drept de contestație (așa-i corect și într-un stat normal) dar NU va avea câștig de cauză.

Atenție !
Calea de atac : 5 zile de la pronunțare dacă instanța a judecat cauza cu citarea părților sau, 5 zile de la primire dacă a fost fără citarea părților.Fiți pe fază! Pârâta o va ataca! Veți primi recursul pârâtei, formulați-vă scurt și clar și concret apărările și respingeți susținerile ei!
Vă doresc o împlinire rapidă și totală, să aveți energie electrică de Nașterea Domnului (dacă faceți parte dintre creștini, dacă aveți o altă orientare religioasă atunci, potrivit dorinței dvs.) și Revelion.Să auzim de bine !
am vb cu avocatul ce ma reprezinta si mi-a zis ca cei de la enel au venit cu niste intampinari sau cam asa ceva la ultimul termen dar judecatorul nu a luat act de acestea.de asta in ziua cand a fost ultimul termen sentinta era in pronuntare iar a doua zi s-a dat pronuntarea.av a zis ca legalizeaza sentinta iar cu aceasta se va duce la enel ca mai apoi sa se duca mama sa faca contractul provizoriu pana la solutionarea actelor casei.va multumesc mult pt sfaturi,au fost foarte utile,asa invatam si noi cate ceva din legile acestei tari.sanr crestina si va doresc sa aveti parte si voi de sarbatori fericite.sper ca pana de craciun sa avem din nou lumina.o seara buna.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Cezar66 Cezar66 Daca fostul sot a dat ordonanta presedentiala impotriva mea(nu pot sa intru in apartament si nu am acces la bunurile mele,mentionez ca nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)