buna ziua!
mi s-a facut o plangere acum aproape 2 ani ptr Art 305 CP, neplata pensie intretinere pe 3 luni. Concomitent mi s-a deschis o actiune de executare in civil prin care prejudiciul a fost recuperat. Cercetarile celor 3 luni in care nu am achitat pensia arata foarte clar ca nu am avut rersurse si nu e vorba de rea intentie. Totusi, acum 7 luni mi s-a deschis urmarirea penala. Procurorul de caz refuza inchiderea dosarului si prefera sa citeze din luna in luna diversi martori, chira din provincie, pe unii din ei cunoscandui mult dupa perioada de 3 luni incriminata. Desigur ca demersurile mele la alde prim procuror au ramas deocamdata fara rezultat, primind raspunsul ca p-p-ul nu se poate amesteca in activitatea procurorului de caz si nici nu il poate impiedica sa citeze cati martori considera. Desigur ca am avut si o cerere de recuzare respinsa. Martorii sunt oameni respectabili si, din provincie fiind, au primit cu reala neplacere aceste citatii, acestea implicand fie drumuri la Bucuresti, fie declaratii prin comisia rogatorie instituita local. Dar e un stress inutil la care sunt supusi oameni fara legatura cu cauza, anchetarea de catre autoritati nefiind tocmai o mare distractie.
Ce as putea face concret ca sa opresc aceste abuzuri?
Multumesc
eiii...de aici pleaca supararea pe alde organe. De...trafic de influentza ati auzit? Pe scurt. platim gras un avocat care se cunoaste bine cu un organ. Nea avo...poa` sa incerce ca de aia e privat. Dar organul nu e. Dar organul, ca sa poata apara legea, tre sa se situeze deasupra ei. Ca altfel, logic, legea s-ar putea apara singura. Trec prin aceleasi ca si dvoastra. Insa dvoastra aveti atu-ul de a putea renunta. Va luptati nu cu tatal, ci cu sistemul. Mi-a explicat si mie un avocat...cinstit care, daca tot n-am shanse de castig, macar nu mi-a mai luat bani.
ce treaba as fi avut eu cu tatal daca acesta isi platea pensia de buna voie?ce motive as avea sa fac rau unui om care nu are venituri si nu are de unde sa dea?dar in cazul lui nu se pune asa probl,el face parte din categoria celor care castiga foarte mult comparativ cu salariile din romanaia ,care are aceste venituri demonstrate si cu toate acestea procurorii si politistii doar se fac ca ancheteaza..toate acestea durand de 4 ani de zile.si in sfarsit cand am crezut ca lucrurile incep sa se contureze,cand dupa 3 ani se ajunge la o condamnare definitiva de 6 luni cu suspendare...stupoare...un alt parchet zice ca e suf doar o amenda!!!cum as putea sa renunt la procese?ce motiv as avea din moment ce fostul sot are in continuare aceeasi atitudine si eu sunt nevoita din 2 in 2 luni sa fac reclamatie la politie ptr ca nu plateste pensia stabilita?
eu stiu ca in 3 ani am achitat mamei cca 20.000Euro sub forma de pensie de intretinere ptr cele 2 fete minore ale mele plus inca cca 8.000Euro sub forma de cheltuieli cu ocazia dreptului de vizita (we-uri si vacante cu copii), cadouri etc.Executarea silita mi-a fost facuta ptr perioada in care am ramas fara job pana sa apuc sa fac diminuarea de pensie. tot atunci mi s-a facut si plangerea ptr abandon familial de care am facut vorbire mai sus ca fiind abuziv cercetata. nu toti suntem la fel si nu toate sunteti la fel, am lamurit din politete elementara. una peste alta, e un forum de solutii si discutii juridice si nu de (i)moralitate. ptr acelea aveti forumuri gen Eva si Garbo.
Divort
mariana-rumega
buna,as dori un sfat in legatura cu divort,in care am fost nevoita sa plec de acasa din cauza certurilor fregvente si violente si eu sunt acuzata pentru ... (vezi toată discuția)