avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract vanzare-cumparare

buna ziua!
in urma cu aproximativ 3ani am primit un teren de la o ruda fara nici un fel de pretentie financiara sau de ori alta natura si am intocmit un contract de vanzare-cumparare doar ca la notar acesta a trecut suma de 3000 lei pe contract aceasta fiind o suma de catalog.
ruda mea fiind din alta localitate a numit mandatar pe fratele meu care sa prezentat la intocmirea actelor in numele lui. doar ca dupa 3 ani de cand am dobandit terenul acesta mi-a trimis un sms prin care imi comunica ca sa razgandit si ca vrea sa rezilieze contractul .
as dori sa stiu daca il pot pierde in instanta poate avea pretentie la cei 3000 de lei spunand ca nu ia primit atunci de ce a semnat nu?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: pusa830814 , utilizator 15:01, 11 Noiembrie 2012
Cine spune ca nu i-ati dat banii? Ca au fost putini, asa e, dar a fost de acord cu ei.....A semnat in fata notarului ca i-a primit. Cred ca la orice discutie telefonica sau fata in fata, sau prin SMS, nu ati sustinut contrariul.... Da, i-ati dat banii !
pai nu ca atunci a zis ca daca umblu sa ii dau bani sau orice altceva nu imi mai da nimic doar sa platesc datoriile la primarie si actele dar acum sa razgandit iar suma a trecut-o notarul ca nu putea sa treaca 1 leu e suma de catalog pt suprafata respectiva
In contractul de vanzare cumparare este specificata modalitatea in care s-a facut plata... Fratele dvs, mandatarul, a semnat contractul... deci A PRIMIT pretul vanzarii... cititi contractul de vanzare cumparare si tineti minte... asa cum scrie acolo ca s-a facut plata, asa s-a facut :D
dar din punct de vedere al legii se poate rezilia acest contract? asta as vrea sa stiu si sub ce termeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare parte din apartament adina11 adina11 Buna ziua, Sora mea mi-a vandut partea ei din mostenire dupa tata, la momentul platii scriind un contract de vanzare cumparare de mana, prin care declara ca a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ioneliya38 ioneliya38 buba ziua,fratele meu detine teren agricol(4500mp).acumceva timp a facut un antecontract de vanzare cumparare ptr supr de400mp.intre timp cumparatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Act vanzare - cumparare golanski golanski Sa va aduc la cunostinta un caz : Un frate si o sora decid sa vanda un apartament primit mostenire de la parintii lor. La intocmirea actului de vanzare ... (vezi toată discuția)