avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau transfer

O persoana angajata la Orange din aprilie , din motive obiective ,vrea sa se angajeze la o alta firma incepand cu 1 Decembrie.Cum trebuie sa procedeze? Sa-si dea demisia sau sa ceara transferul?Noul post e in domeniul pregatirii profesionale.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 11 Noiembrie 2012
Nu mai exista notiunea de "transfer".:)Incetati activitatea la jobul actual, fie prin demisie (respectati preavizul de 20 zile), fie prin acordul partilor(se poate si fara preaviz), apoi va angajati la cealalta firma.
doinam24

Poate solicita incetarea c.i.m. prin demisie cu preaviz sau fara preaviz sau poate solicita incetarea raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lib.b C.mun. , astfel incat data incetarii c.i.m. sa fie 01.12.2012.

Prevaizul in cazul demisiei nu este de 20 de zile ... :-/
E o formulare generica, in ideea ca durata clasica a preavizului in cazul demisiei, nu depaseste 20 zile.Cred ca nu ma suspectati ca nu cunosc art. 81 C.Mun.:)
Nu am astfel de idei asupra persoanei dvs .. :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare la zi danrada2003 danrada2003 lucrez intr-o firma care nu mai are nevoie de mine dar mai am un job part time de unde as putea trece la full time.Firma care nu mai are nevoie de mine imi ... (vezi toată discuția)
Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi cristianoprean cristianoprean Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa gasesc o rezolvare pentru ea.In urma cu doi ani am fost disponibilizat de la o firma la care am muncit 12 ani.Dupa ... (vezi toată discuția)