avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa in domeniu de activitate Web design
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa in domeniu de activitate Web design

Buna ziua,

am primit recent o oferta de a lucra pentru o firma americana. Pot lucra de aici din romania pe baza de contract.

Imi este clar ca trebuie sa platesc 16% impozit, 5,5% CAS si suma minima (227 lei) pentru Pensie.

Voi avea un salar care va varia (intre 1500-2400$ lunar).

As dori sa va intreb daca impozitul se plateste pe salar sau strict pe profit. Mai precis, din cei 1500$ se va deduce comisionul de tranzactie online perceputa de paypal, si voi investi sa zicem 500$ lunar in hardware/software, voi plati impozit pe cei 1000$ ramasi?

Daca da, cum justific ca am cheltuit 500$ pe hardware/software sau altceva? Si cum justific ca de ex in luna decembrie voi primi salar $1500 si nu $2400?

va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
TomSlayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 15:59, 13 Noiembrie 2012
nu stiu daca puteti semna in calitate de persoana fizica cu o firma din state

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pfa cu norma fixa valscu valscu Buna ziua, Sunt nevoit de firma la care lucrez sa-mi fac PFA, ramanand si angajat cu norma intreaga. Am ales pentru PFA varianta cu norma fixa (sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru venit online poolguy poolguy Primesc bani constant de la o firma online. Sunt curios daca trebuie sa platesc impozit pentru acest \"venit\", deoarece am citit pe diferite forumuri ca ... (vezi toată discuția)
Detalii firma software outsourcing oparvu oparvu Buna ziua, Impreuna cu 3 colegi, vrem sa infiintam o firma de software outsourcing. Noi ne pricepem la software development dar nu si la economie/legislatie ... (vezi toată discuția)