Va rog sa imi spuneti daca in timpul casatoriei, sotia a avut un venit mai mare din salarii cu cca 20.000 lei, cum se poate dovedi? Mentionez ca am cerut instantei de fond sa ceara fisa fiscala, insa nu a facut-o, iar la sentinta au considerat-o ca venit comun, ceea ce nu este corect. Suntem in faza de apel si vreau sa insist pe aceasta tema, pentru ca, cu acea suma eu am contribuit mai mult la edificarea locuintei familiale.
Faceti dovada cu fluturasul de salariu, cu un extars de cont in care eventual intra salariul, cu o fisa fiscala pe care o puteti solicita dvs si nu astepta sa faca acest demers instanta, o adeverinta de la angajator sau o copie a cartii de munca.
Si unde pot sa solicit aceasta fisa fiscala? Pentru ca firmele la care eu am lucrat au fost cu sediul si in Cluj si in Bucuresti si in alte localitati. Daca cer intr-un anumit oras, pot sa imi dea pentru toti anii de munca lucrati indiferent de sediul sau punctul de lucru al acestuia?
De asemenea termenul la apel este peste doua zile. Banuiesc ca pot sa le depun fisa fiscala si la urmatorul termen, nu?
Poate este putin mai tarziu, caci in faza de apel nu vor mai fi la fel de multe termene, intrucat instanta a refuzat cererea paratului de a mai face expertiza, deci prin asta se scurteaza timpul. In loc de expertiza, s-a cerut de la expertii anteriori sa se depuna niste modele de vanzari cumparari de casa, sa se vada pretul de vanzare efectiv, insa am inteles de la experti ca notarii refuza asa ceva pentru ca datele sunt confidentiale.
Ca exemplu, daca termenul de peste doua zile ar fi ultima, as mai putea sa depun in perioada imediat urmatoare la registratura fisele fiscale pentru instanta?
Este posibil sa va fie respins apelul.
Trebuie sa faceti o motivare foarte temeinica a apelului si simplul fapt ca aveati un venit mai mare nu inseamna nimic concludent.
Daca ati inceput in mod defectuos procesul probabil ca nu mai aveti nicio sansa.
Ati avut avocat sau ati mers asa dupa ureche?
Nu mi s-a respins apelul.
Tocmai ca paratului i s-a respins cererea de o noua expertiza prin apel.
Mentionez ca instanta de fond, prin sentinta, ar obliga paratul de a-mi achita o sulta in valoare de 40% din masa partajabila. Insa eu am cerut 50%, pentru ca am dreptul, intrucat venitul meu a fost mai mare ca al paratului in timpul casatoriei,din salarii, lucru recunoscut la interogatoriu si de catre parat. Chiar si instanta a afirmat la un termen ca se vede clar ca venitul meu a fpst mai mare. Am intrebat daca este necesar sa cer fisa fiscala ca sa demonstrez si in scris si a zis ca nu e necesar, ca se vede clar. Doar ca in sentinta nu s-a mai tinut cont de acel venit mai mare si de aceea mi s-a dat doar 40%.
De asemenea, doresc sa mai specific ca parintii mei mi-au facut nunta pe cheltuiala exclusiva a lor. Instanta a zis ca banii primiti la nunta sunt bunuri comune. Doar ca nunta nu noi, sotii am facut-o, ci parintii mei. Parintii lui nu au contribuit deloc.
Nu am avocat, pentru ca situatia financiara nu mi-o permite. Abia reusesc sa ma descurc pe picioarele mele, cum pot si ma reprezint ori eu, daca pot sa ma deplasez ori tatal meu care este imputernicit prin procura.
Ma mir ca nu aveti fisele fiscale, este obligatia fiecarui angajator sa predea anual, sub semnatura, fisa fiscala fiecarui angajat.
Dumneavoastra nu aveti carte de munca? Pana in urma cu ca 2-3 ani, salariul dvs. trebuie sa fie consemnat in cartea de munca, pe care angajatorul, la fel, a avut obligatia sa o predea angajatului.
Venitul ulterior se regasestein evidentele angajatorului.
Cereti adeverinta cu venitul Dvs. pe anii nnnnn de la ultimul angajator.
Alte discuții în legătură
Fluturas salariu
delcaru
Buna ziua,
Am incercat sa obtin un credit bancar, in conditiile in care eu, lucrand intr-un salon de infrumusetare, am un salariu mimim pe cartea de munca, ... (vezi toată discuția)