smara_radu a scris:
Firma la care lucrez produce echipamente care se programeaza de la calculator.
Am gasit un colaborator cu PFA, programator, care ne va ajuta sa dezvoltam niste aplicatii speciale ce vor fi incluse programele facute de noi.
E important daca sunteti reprezentantul firmei sau un colaborator apropiat al acestuia sau doar un lucrator care are relatii mai bune sau mai putin bune cu reprezentantul legal al firmei.
Din punct de vedere juridic, am inteles ca putem face un contract de prestari servicii software/ consultanta pentru servicii software.
E important daca a-ti inteles de la colaborator, sau din alta sursa. Daca propunerea a venit de la colaborator, cu siguranta stie ce are de facut. Doar trebuie sa verificati legalitatea propunerii acestuia.
Nu stiu ce prevede legislatia in acest sens.
Un PFA sau II poate incheia contracte de prestari servicii in mod legal cu oricine este interesat de serviciile pe care le presteaza.
Ma puteti ajuta cu vreun model de contract:?
Sunt sigur ca PFA cu care doriti sa colaborati are lucrurile puse la punct dpdv juridic.
Proiectul este format din mai multe etape, si ne gandeam sa atasam anexe pentru contract, pentru fiecare proiect.
Procedura este legala si morala. Platile se fac etapizat la finalizarea si receptia fiecarei etape in parte prestabilita prin act aditional.
De comun acord am stabilit ca plata sa se faca la modulele dezvoltate, nu la ora. Este corect din punct de vedere legal?
Plata se face pe lucrare nu pe ore lucrate. Plata cu ora o efectueaza numai angajatii si in mod special unii PFA daca conditiile de lucru cer aceasta conditie.
Ma intereseaza ca acest contract sa fie cf legislatiei, sa nu avem probleme la vreun eventual control.
Intotdeauna avem o frica fata de ce nu cunoastem.
Nu aveti nici o problema dpdv legal. Contractul cu un PFA este o cheltuiala care se face pentru servicii care sunt o componenta obisnuita a oricarei firme in devizul de cheltuieli contabile pentru lucrarile pe care le are.
Daca PFA nu are deja model de contract va rog sa ii comunicati sa ma contacteze.
Motivele stau in doua aspecte.
1. Sunt convins ca modul de colaborare pe care il prezentati, este provenit din propunerea PFA care stie exact ce are de facut.
2. Il pot ajuta in evitarea unor probleme in derularea unor astfel de contracte si va poate prezenta un contract de prestari servii in care nici o problema de legalitate sa nu apara.