avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plafon casa ptr o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plafon casa ptr o asociatie de proprietari

Buna ziua,
am si eu o intrebare si anume : care este valoarea plafonului de casa la o asociatie de proprietari?
Mai pe larg, un exemplu: se fac incasari de la locatari iar a doua zi banii trebuiesc depusi in cont la banca, care este valoarea cu care administratorul are dreptul legal de a ramane in casa?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect.
Nu exista plafon de casa in momentul de fata. Banii pot ramane in casieria Asociatiei de proprietari si se pot face plati cu acestia catre furnizorii de utilitati. Exista limita numai la plata in numerar catre furnizori.
Asa cum a spus si colega mea, legea nu impune un plafon maxim al soldului casei, dar comitetul executiv al asociatiei poate stabili unul. Cred ca un astfel de plafon este chiar indicat, deoarece limiteaza nivelul unei eventuale fraude la aceasta suma.
In cadrul asociatiilor de proprietari valoarea sumelo care se pot pastra in casierie se dispun de catre adunarea generala,astfel incat aceste sume sa fie suficiente pentru plati curente ,dar nu la valori care sa poata permite utilizarea in alte scopuri,care legal necesita acordul comitetului executiv sau al adunarii generale a proprietarilor
Este o diferenta semnificativa intre o asociatie de proprietari alcatuita din 10 apartamente si alta cu 260 de apartamente,sumele incasate diferind semnificativ in cazul celor 2 situatii
Buna dimineata,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite.
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari n566631 n566631 Buna ziua, exista vreo reglementare care sa stabileasca suma maxima de bani care poate fi tinut in casierie de casierul unei Asociatii de Proprietari ... (vezi toată discuția)
Registru de casa ContSters134265 ContSters134265 La un control asupra existentei sumei de bani din evidenta registrului de casa al unei asociatii de proprietari, casierul a prezentat comisiei de cenzori numai ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)