Buna seara ! Detin un imobil cumparat in baza Legii 10 , imobil care mi-a fost vandut doar cu terenul de sub el . Curte si gradina au fost retorcedate fostilor proprietari care erau in acel moment in Israel . Erau , pentru ca acum sunt decedati . De aproximativ 5 ani , fac demersuri pentru a cumpara curtea si gradina casei , dar nu am de la cine . De cand a fost retrocedat , nimeni nu a platit impozit pe acest teren si nici nu s-a interesat in vreun fel de el . Am trimis scrisori in Israel pe adresa persoanelor respective dar nu am primit niciun raspuns . Stiu ca sunt decedati de la avocatul care s-a ocupat pana la un moment dat de retrocedare , dar la care fostii proprietari au renuntat . Ce este de facut in aceasta situatie ?Pot folosi acel teren ? Pot construi pe el ?
Cum sa construiti pe el? Daca terenul a fost retrocedat in mod legal proprietarilor, el apartine acestora indiferent ca au platit sau nu impozitul pe teren, sau ca nu s-au interesat de teren...
Faptul ca au decedat si momentan d-voastra nu ati mai dat peste cineva nu inseamna ca nu exista si mostenitori.
Apoi chiar daca nu exista mostenitori:
3) In lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite comunei, orasului sau, dupa caz, municipiului in a carui raza teritoriala se aflau bunurile la data deschiderii mostenirii.
Mai mult pentru o constructie legala vi se vor cere si actele de proprietate apartinand terenului. Cum veti demonstra ca terenul va apartine ?