avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa nationalizata

Buna seara ! Detin un imobil cumparat in baza Legii 10 , imobil care mi-a fost vandut doar cu terenul de sub el . Curte si gradina au fost retorcedate fostilor proprietari care erau in acel moment in Israel . Erau , pentru ca acum sunt decedati . De aproximativ 5 ani , fac demersuri pentru a cumpara curtea si gradina casei , dar nu am de la cine . De cand a fost retrocedat , nimeni nu a platit impozit pe acest teren si nici nu s-a interesat in vreun fel de el . Am trimis scrisori in Israel pe adresa persoanelor respective dar nu am primit niciun raspuns . Stiu ca sunt decedati de la avocatul care s-a ocupat pana la un moment dat de retrocedare , dar la care fostii proprietari au renuntat . Ce este de facut in aceasta situatie ?Pot folosi acel teren ? Pot construi pe el ?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:40, 11 Noiembrie 2012
Cum sa construiti pe el? Daca terenul a fost retrocedat in mod legal proprietarilor, el apartine acestora indiferent ca au platit sau nu impozitul pe teren, sau ca nu s-au interesat de teren...
Faptul ca au decedat si momentan d-voastra nu ati mai dat peste cineva nu inseamna ca nu exista si mostenitori.
Apoi chiar daca nu exista mostenitori:
3) In lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite comunei, orasului sau, dupa caz, municipiului in a carui raza teritoriala se aflau bunurile la data deschiderii mostenirii.
Mai mult pentru o constructie legala vi se vor cere si actele de proprietate apartinand terenului. Cum veti demonstra ca terenul va apartine ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate primaria deveni proprietar daca proprietarul de drept ... MOROIU RAMONA MOROIU RAMONA Cum poate Primaria deveni proprietar daca proprietarul de drept a decedat , nu exista mostenitori iar terenul nu este platit de 10 ani? (vezi toată discuția)
Cum pot concesiona / cumpara un teren fara proprietar? mcalug mcalug Sunt proprietarul unei gospodarii intr-o comuna din judetul Brasov (obtinuta prin mostenire de la parintii mei). Curtea care imi apartine se invecineaza cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sunt presedintele asociatiei de proprietari si am ... danute danute buna ziua ,sunt presedintele asociatiei de proprietari si am urmatoarea problema , daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta, proprietara apartamantului a ... (vezi toată discuția)