Buna ziua....ma bucur k am gasit acest forum.
Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste sfaturi ....De 15 ani locuiesc intr-o casa nationalizata , platesc chiaria lunar , nu sunt un rau platnic ...am investit si eu ceva in casa..in fine , insa NU am reusit sa cumpar casa din motive financiare , din cate stiu as putea sa o cupar chiar si in rate ( legea 112 ). Ce vreu sa fac in continuare si nu stiu daca se poate , este sa ma mut (la garsionera / apartament ), adica sa gasesc pe cineva cu care sa fac schimb de contract plus diferenta de bani daca e ( viitorul propietar/chirias sa cumpere casa ) sau sa imi achite suma de bani ceruta de mine. Daca aceste lucruri se pot face va rog spuneti-mi cum se procedeaza si de unde sa incep ,
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat bine , si daca nu am postat unde nu trebuie
Va multumesc !
In contextul in care sunteti chirias deci nu ati cumparat casa, nu puteti face schimb sau sa vindeti. Singura posibilitate este sa cumparati, cu conditia sa verificati daca puteti si nu exista cineva care sa revendice imobilul. AFI nu vinde decat chiriasului. Puteti face o intelegere cu cineva, sa o cumparati si sa ii faceti o promisiune de vanzare. Sunt mai multe solutii. Puteti cumpara in rate.
puteti face o promisiune de vanzare-cumparare cu viitorul cumparator,apoi el sa plateasca ratele la casa,iar in momentul in care casa e achitata in intregime sa faceti contractul de vanzare -cumparare la notar ...Totusi mi-e greu sa cred ca cineva care are o proprietate sa vanda si apoi sa se mute intr-o casa unde sa plateasca chirie pe casa!
Va multumesc pentru raspunsuri !
Ideia e ca, casa se afla intr`o zona a orasului extrem de buna, e in mijlocul orasului , pe un bulevard chiar . Nu e foarte mare are 2 camere mari , baie si bucatarie .
Da , am verificat daca se poate cumpara , si se poate e o suma mica fata de cat ar valora ea daca nu ar fi vanduta de stat .
Intrebarea mea e : gasesc pe cineva sa imi ofere o garsionera de ex. poate sa treaca garsionera pe numele meu cu obligatia de la mine sa`l trec pe el titular in contractul de chirias si pe urma el sa urmeze sa o cumpere ca vrea tot odata sau in rate asta e problema lui ....
Va multumesc !
Casa nationalizata
Cristyy
Buna ziua....ma bucur k am gasit acest forum.
Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste sfaturi ....De 15 ani locuiesc intr-o casa nationalizata , ... (vezi toată discuția)