avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desfiintare antene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desfiintare antene

Cu ocazia reabilitarii au loc lucrari de termoizolatie si hidroizolatie ale terasei blocului unde sant montate 5 antene parabolice masive(fara autorizatie) ancorate de tije metalice fixate in socluri de ciment.O buna sigilarea a lucrarii in jurul elementelor de sustinere a antenelor este periclitata. Intra in atributiile com. ex. cf. legislatiei sau a administratorului luarea masurilor de dezmemrare a antenelor ,de urmarire a modului de desfasurare al lucrarilor ; nu s-au deranjat sa urce pe terasa ?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 09:25, 12 Noiembrie 2012
Puteti sesiza Inspectia in Constructii cu privire la aceste aspecte !
Contractul de executie hideoizolatie terasa se incheie intre executant si beneficiar asociatia de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari detine autoritatea si competenta sa dispuna persoana care sa urmareasca parcurgerea tuturor etapelor de executie-inclusiv lucrari ascunse
Dezafectarea constructiilor/bunurilor existente pe partea comuna se poate realiza prin decizie a comitetului executiv
Inspectoratul de stat in constructii nu solutioneaza astfel de situatii
Este obligatia partilor in contract sa se ocupe si sa asigure individual si reciproc verificarea conditiilor realizarii fiecarei etape a executiei,pentru care legal se incheie proces verbal distinct
tomasso a scris:
Intra in atributiile com. ex. cf. legislatiei sau a administratorului luarea masurilor de dezmemrare a antenelor ,de urmarire a modului de desfasurare al lucrarilor ; nu s-au deranjat sa urce pe terasa ?

Pe cine intrebati daca s-au deranjat sa se urce pe terasa? Noi de unde sa stim daca s-au urcat sau nu pe terasa?

Dupa parerea mea ar trebui sa se rezolve prin pasii urmatori:
- executantul lucrarii sa sesizeze presedintele asociatiei si sa solicite dezafectarea terasei pentru a se realiza lucrarea de termohidroizolatie
- presedintele anunta imediat proprietarii acelor instalatii sa le dea jos in cateva zile; de exemplu, daca in 5 zile nu si le vor da jos de acolo, asociatia va apela la meseriasi si le va da jos

Poate asa se rezolva intr-o saptamana si lucrarea se poate realiza.

Administratorul sau membrii com .ex.la ei ma refer cat despre executant, lucratorii au atras atentia dar nu au sesizat presedintele ei se grabesc sa termine, ar fi culmea sa faca ei ,dar termohidroizolatia va avea de suferit,presedintelui i s-a transmis de catre locatari dar e foarte ocupat si nu se implica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii terasa bloc ioanamari ioanamari Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are probleme cu termoizolatia terasei. Am informat administratorul si presedintele blocului ca am probleme si la ... (vezi toată discuția)
Antena parabolica pe terasa blocului CATALINUXP CATALINUXP Am fost (mai sunt când sunt şi clienţi) instalator de antene pentru recepţia programelor TV prin satelit (parabolice). Eu nu am cablu, datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Panou solar pe acoperis viorel 33 viorel 33 Buna ziua. Acum trei ani am montat un panou solar plan fara rezervor pe acoperisul blocului unde locuiesc. Mentionez ca am facut acest lucru cu acordul scris ... (vezi toată discuția)