avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... inspectie itm
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

inspectie itm

Are dreptul inspectorul ITM sa fotografieze registrul cu banii angajatelor in magazinul meu fara acordul administratorului ori al personalului prezent?
Am trimis directorul de magazin la Controlul ITM cu imputernicire si inspectorul respectiv nu a vrut sa stea de vorba pana nu ma prezint eu, administratorul. Pe deasupra i-a oprit actele de personal fara sa faca un proces verbal pana ce ma prezint la inspectie. Are dreptul sa faca asa ceva? In tara asta inca suntem sub controlul securitatii?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:08, 12 Noiembrie 2012
Nu are dreptul inspectorii ITM sa faca asa ceva ... impotriva abuzurilor de acest gen , puteti sesiza forurile superioare ITM-ului, si anume : Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii.
Din cele relatate de dvs., la prima vedere pare un exces de zel din partea inspectorului. In timpul controlului societatea poate fi reprezentata, pe baza de imputernicire de orice angajat. Adresa prin care de regula "te invita" la ITM cu actele societatii urmand ca in caz de neprezentare sa te amendeze nu prea are acoperire legala desi este o practica des utilizata. Reprezentantul societatii are obligatia de a pune la dispozitia inspectorului documentele solicitate la sediul societatii si nu are nici o obligatie in a le transporta de la sediu la ITM. Iar solicitarea documentelor se realizeaza in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere hartuire Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Am primit o vizita \\"inopinanta\\" a inspectorilor ITM . De cand au intrat pe usa au avut o atitudine agrsiva , gen \\"nu ... (vezi toată discuția)
Control itm la firma inchis kafhiun kafhiun Buna dimineata. ITM-ul poate efectua un control in situatia in care firma a fost inchisa? Au venit la noua noastra firma (care are o denimire similara, ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta este obligatorie? andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa intreb daca exista o lege in care este specificat daca condica de prezenta la o firma este obligatorie sau nu. multumesc frumos. (vezi toată discuția)