avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Litigiu cvu Casa Nationala de Asigurari Sanatate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Litigiu cvu Casa Nationala de Asigurari Sanatate

Cui trebuie sa adresez actiunea in instanta, eu contribuabil afectat, impotriva CNAS, pentru tardivitatea raspunsului si implicit la efectuarea platii la un dosar complet intocmit, acceptat fara solicitari de completare ulterioara, calculat de casa judeteana Timis, inaintat in termen Casei Nationale...Si in ce temei legal? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Tinnyturner, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tinnyturner , utilizator 20:22, 12 Noiembrie 2012
Relatarea Dvs este incompleta. Temeiul legal poate fi determinat in functie de ceea urmeaza sa cereti (pretentii, obligatia de a face etc). Casa judeteana Timis este in subordinea CNAS. Nu reiese unde a fost depusa cererea (la Timisoara sau Bucuresti) cand a fost analizat dosarul etc.
Cred ca este o speta complexa si va sfatuiesc sa consultati un avocat cu toate actele in fata.
Merci frumos. E foarte clar ce solicitam: Carei instante sa ma adresez?( Tribunal-constencios admin. sau alta?...) si in ce temei legal sa formulez actiunea!!!. Daca aveam bani de avocat, nu mai ceream aceste informatii. O astfel de cauza pot sa mi-o sustin si singura in instanta,: Dosar de restituire plati efectuate pentru o interventie chirurgicala, in regim de urgenta, in strainatate. Dosarul a fost intemeiat conf. cerintelor legale, altfel nu era aceeptat de CAS Timisoara. Acestia l-au verificat, au facut calculul si l-au inaintat la Bucuresti ptr. reverificare si alocare de bani(birocratia arhi cunoscuta!!!). Buc. timp de doi ani mi-au raspuns ca e in stadiu de rezolvare obtinandu-se diverse avize favorabile, dupa care l-au returnat la Timisoara si, noaptea mintii: Motiv:"Nu e urgenta ca ai platit ieri si te-ai internat azi"! Pai asta nici macar abuz nu se mai cheama . E CRIMA!!! Ce zici?!....
Litigiul pentru tardivitatea raspunsului este de competenta instantei de contencios administrativ .... potrivit Legii nr.554/2004, art.10 (3), reclamantul se poate adresa instanţei de la domiciliul său sau celei de la domiciliul pârâtului. Dacă reclamantul a optat pentru instanţa de la domiciliul pârâtului, nu se poate invoca excepţia necompetenţei teritoriale.
=D>Merci si Domniei Voastre:))! N-ati surprins esentialul solicitarii mele, sau asa o fi "joaka" pe acest site!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare info balanluci balanluci Daca sunt din Timisoara si deschid proces impotriva celor de la ITM Teleorman unde se judeca cauza,la Timisoara sau la Teleorman. Multumesc (vezi toată discuția)
La ce sectie a tribunalului contest decizia? Traian ionescu Traian ionescu Daca sunt functionarului public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor unde contest Decizia de concediere?La Tribunal sectia litigii de ... (vezi toată discuția)
Unde are loc sedinta de judecata? anculici anculici Buna seara, Am intentat proces impotriva tatalui fetitei mele, pentru recunoasterea paternitatii, eu sunt din judetul Arad iar el din judetul Timis. Unde va ... (vezi toată discuția)