avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri de TVA pentru SRL-D
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri de TVA pentru SRL-D

Cum devin platitor de TVA? Mi-am infiintat un SRL-D (astazi 12.11.2012 mi-a iesit CUIul)si vreau sa-l fac platitor de TVA
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 18:45, 16 Aprilie 2013
La Administratia Finantelor Publice, in care isi are domiciliul firma, veti depune un dosar, care sa cuprinda:
1. Declaratia 010 (Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice), in care va alegeti (la punctul 1.13) perioada fiscala (lunara sau trimestriala).
2. Anexa de declaratie de mentiuni, conform modelului stabilit in anexa 2, care se completeaza cu ajutorul programului informatic de asistenta pus la dispozitie de ANAF, si care poate fi dsecarcat de pe pagina de internet www.anaf.ro (formular listat, semnat si stampilat si insotit de suport magnetic).
3. Certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului - forma lunga - ORIGINAL.
4. Copii de pe documentele din care rezulta detinerea legala a spatiului, cu destinatie de sediu social, sau sedii secundare declarate.
5. Copii ale documentelor de identitate ale administratorului, asociatului sau asociatilor.
6. Declaratie pe propria raspundere ca se desfasoara activitatea la sediu social.

Daca va declarati platitor in luna noiembrie, veti primi Decizia de luare in evidenta, cam in 10 zile, veti deveni platitor de TVA incepand cu luna decembrie si veti depune prima declaratie pana pe 25 ianuarie (daca alegeti perioada fiscala lunara).

Atentie! daca depuneti declaratia 300 lunar, tot lunar veti depune si declaratia 394.
Daca doriti sa efectuati achizitii intracomunitare, trebuie sa va declarati in Registrul Operatorilor Intracomunitari, pentru a beneficia de scutirea de taxa, (in tara veti efectua taxarea inversa).
Eu am depus documentatia necesara acum o saptamana adica in data de 08.04.2013 si azi am fost sa intreb daca a iesit certificatul in scor de TVA . spre surprinderea mea doamna de la ghiseu mi-a spus ca trebuie facut mai intai un control la sediu social si apoi se emite certificatul, in urma controlului ( firma este nou infiintata, nu desfasor activitate inca nici la sediu nici in alta parte, dar vreau ca prima factura pe care o emit sa fie cu tva). Acum problema este ca nu inteleg ce control sa faca deoarece nu desfasor activitate inca. Aveti idee daca pot face ceva sa grabesc procesul de emitere a certificatului?

Multumesc,
I.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva SLuiza SLuiza 1. Ce trebuie sa fac sa devin platitor de TVA? Mentionez ca doar ce mi-am infiintat firma si inca nu am inceput activitatea in domeniul ales (comert) caci nu ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)
Devenire platitor de tva georgianan georgianan Am infiintat firma in luna noiembrie 2011. Si vreau sa devin platitor de tva...stiu ca se depune 010 la finante, ...ce nu stiu este: 1- mai trebuie si alte ... (vezi toată discuția)