avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament distrus din cauza mansardarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament distrus din cauza mansardarii

Buna! Sint disperata, e dezastru la mine in casa!Locuiesc la et. 4 al unui bloc cu 4 nivele.De aprox. o luna au inceput lucrarile de mansardare in urma semnarii intre as. prop si o firma a unui act de reapartamentare si contract de vinzare cumparare. Au inceput sa planteze niste stilpi de sustinere si au strapuns cu burghiul tavanul mi-au facut 3 gauri mari in tavan, (2 camere si un hol), in urmatoarele zile a plouat si ..dezastru, apa curgea si prin gauri, am pus ligheane, dar si se scurgea si pe pereti. .Acum pereti s-au mai uscat dar au inceput sa mucegaiasca si ca sa fie totul frumos de vineri dupa masa nu mai am curent in jumatate de apartament. Au facut niste santuri ca sa poata monta pereti despartitori si au sapat pina au ajuns la firele electrice de pe tavan si le-au taiat sau nu stiu ce, cert e ca nu mai am lumina si nici prize.In contract e stipulat ca in cazul in care apar stricaciuni vor fi remediate de cumparatorul terasei., iar eu astept si stau in intuneric de mai bine de 72 de ore.Lucreaza cu picamerul sus pe bloc e o galagie infernala si am numai crapaturi la imbinarea peretilor cu planseul. Cu ei am vorbit si prieteneste si mai putin prieteneste dar ..degeaba. Unde sa ma adresez cu o plingere, cine ma poate ajuta? Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 16:12, 18 Noiembrie 2012
Studiati cu atentie contractul incheiat intre executant si asociatia de proprietari
Sesizati oficial presedintele asociatiei de proprietari,,care detineti autoritatea si competenta in interesul general al proprietarilor sa desfasoare demersuri pentru buna functionare a instalatiilor imobilului
Mai exista varianta sesizarii oficiale a directiei corp control din primarie
In raport de prejudiciile cauzate la apartamentul dvs,se impune sa notificati oficial executantul,astfel incat acesta ,in raport de obligatiile contractuale sa fie determinat sa remedieze consecintele activitatii desfasurate in cadrul imobilului
blue_ana a scris:
Unde sa ma adresez cu o plingere, cine ma poate ajuta? Ce as putea face?

Telefon la 112 si solicitati sa vina politia sa-i opreasca pentru ca va darama apartamentul.
Telefon la politia locala ce apartine de primarie si care are in structura sa un compartiment ce se ocupa de urbanism, adica de tot ce inseamna nerespectarea legislatiei in constructii, modificari, aprobari, proiecte...
Multumesc tuturor pentr sfaturi!
Sesizati Inspectoratul de stat in constructii
Inspectoratul de Stat in Constructii raspunde doar de legalitatea constructiei si repectarea etapelor constructive. Nu au autoritate in cazul Dvs.
Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul primariei este obligat sa intervina in astfel de situatii..Dar nu cred ca o va face Profitati acum ca este campanie electorala. Putin scandal s-ar putea sa ii puna in miscare.
Pe de alta parte daca firma constructoare s-a obligat prin contract sa repare stricaciunile veti fi plimbata de la Disciplina in constructii la constructor si inapoi. In final contructorul o sa va repare apartamentul pentru ca nu are nevoie descandal cand vin 'fericitii cumparatori;.
Cand ati acceptat manasardarea nu v-ati gandit si la consecinte ? Este plin internetul de necazurile cauzate de mansardari.
Succes oricum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in apartament din cauza mansardarii amyadelina amyadelina Asociatia de proprietari a vindut terasa blocului unei firme care construieste apartamente la mansarda pe care le va vinde iar noi asociatia vom beneficia ... (vezi toată discuția)
Problema mansardare! ali_ina ali_ina Buna ziua, In legatura cu mansardarea: stau la ultimul etaj (7) si blocul a fost dat in folosinta fara lift. Acum trei ani o persoana de pe scara s-a angajat ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o mare problema cu vecinul de desupra mea. ... Alex_a91 Alex_a91 Buna seara, Am si eu o mare problema cu vecinul de desupra mea. A inceput sa isi renoveze apartamentul si au inceput si la mine problemele. Prima data m-a ... (vezi toată discuția)