avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ

BUNA ZIUA
intrebarea mea de azi e legata de concediere si somaj.treaba la firma unde lucrez nu prea mai merge.nu se va inchide dar se va mai reduce din personal.vreau sa stiu care imi sunt drepturile ptr ca au mai fost situatii similare si nu sa dat somaj ci pur si simplu a pus o pe colega mea sasi scrie demisia..nu mi se pare corect asa de aceea va intreb pe dumneavoastra ce drepturi amin situatia in care s-ar intampla asta.lucrez de 7 ani aici.pot fi cdata afara asa fara sa am nici un drept? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 13 Noiembrie 2012
Nu sunteti obligat(a) sa va dati demisia. Demisia este actul dvs. de vointa si nu al angajatorului.
Asteptati sa fiti concediat(a) din motive neimputabile dvs. pentru a beneficia de dreptul la indemnizatie de somaj.
Motive neimputabile inseamna: nu demisie, nu incetare c.i.m cu acordul partilor.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
angelic///

Drepturile dvs se nasc din momentul incetarii raportului de munca .. in functie de acesta va putem spune daca beneficiati sau nu de somaj ... motive neimputabile inseamna mai multe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act trebuie sa semnez ca sa pot beneficia de somaj? pustanu87 pustanu87 Buna ziua,lucrez la o firma (cafenea) si a trebuit sa ma operez,am primit concediu medical si intre timp am primit vestea ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Se inchide agentia, trebuie sa-mi dau demisia? GluPix GluPix Buna, Agentia unde lucrez (de 2 luni) urmeaza sa se inchida in 2 zile. Nu au anuntat nimic, doar a sunat si a zis ca peste 2 zile sa vin sa-mi semnez ... (vezi toată discuția)
Joaca de-a concedierea neaguvalentina neaguvalentina Este corect ca dupa expirarea termenului de preaviz sa se revina cu o decizie de anulare a lui? exemplu: am primit decizia prin care sunt anuntata ca sunt ... (vezi toată discuția)