avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DATORII DUPA MOARTE BATRAN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DATORII DUPA MOARTE BATRAN

Buna ziua, va rog din suflet ajutor; bunicul meu a decedat in urma cu o saptamana; inainte cu cateva luni in cursul acestui an el a facut 2 imprumuturi la CAR-uri de pensionari din 2 comune apropiate - unul de 2500 lei si unul de 1500 lei - in total cu dobanzile se ajunge la o suma de 5000 lei. Nici copii, nici bunica nu au stiut de aceste imprumuturi;nimeni nu stie ce a facut cu acesti bani si cum de au acceptat ei de la CAR sa dea unui batran de la tara atatia bani. Am gasit actele ascunse in casa, dupa deces. Pe unul din imprumuturi el a semnat in locul bunicii si a pus-o girant pe ea. La celalalt a girat cu bunurile-gospodaria si animalele din curte. Bunica are 300 lei pensie; ea nu poate plati aceste imprumuturi - copii au salariile minime pe economie.El avea o pensie bunicica, mai mare decat salariile noaste, isi putea permite sa dea ratele care insumate ajung la 350 lei pe fiecare luna. Copii nu au deschis inca succesiunea, deoarece nu stim ce sa facem - eu stiu ca la succesiune se mostenesc si totodata se accepta si bunurile (o casa la tara din chirpici si niste animale din gospodarie de valoare foarte mica) dar si creantele (deci datoriile lui). Ce putem face in acest caz ? Cum sa scapam de aceste imprumuturi legal??? Cum se pot prescrie? Sa nu vina dupa bunica s-o hartuiasca. Nu avem de unde da inapoi aceste sume pentru ca noi nu avem cu ce trai - copii si nepotii. Nici daca vindem animalele si casa nu facem atatia bani. Va rog, ajutati-ma, suntem DISPERATI - toata familia, si mai ales bunica care a facut un soc la auzirea acestor lucruri; la care se mai adauga si durerea pierderii. Nu avem bani sa mergem la un avocat pentru consultanta - de aceea cer aici ajutor. Va multumesc!!!! Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Cel mai recent răspuns: Andreea_MA , utilizator 13:03, 13 Noiembrie 2012
Dupa cum ati precizat acceptarea dezbaterii succesiunii are ca efect acceptarea activului si pasivului masei succesorale
Avand in vedere ca sotia defunctului =bunica dvs figureaza in documente drept girant,creditorul va demara demersuri pentru recuperarea creditului ,inclusiv prin executarea silita a girantului
Multumesc de raspuns, cele ce le-ati precizat le-am inteles si imi erau clare. Situatia de executare silita dorim sa o evitam, precum si cea de plata a sumelor. S-ar putea considera fals in acte intrucat bunica nu a fost cea care a semnat si nu a luat la cunostinta despre imprumut?? Insa intrebarea mea era :nu exista o cale legala prin care sa scapam de aceste datorii? Daca nu se deschide succesiunea ce se poate intampla? Sau este bine sa se faca succesiune sub beneficiu de inventar intre copii si bunica? Chiar si asa ,nu ii putem vinde casa bunicii pentru ca nu ar mai avea unde sa stea si am distruge-o. Deci bani sa platim tot nu ar fi. Va rog o solutie!!! Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitate de executare silita? tatianahoanca tatianahoanca Buna seara, Intampin o situatie destul de neplacuta si as dori sa cer ajutorul dvs. Tatal meu a decedat acum cateva zile,iar acesta avea facute imprumuturi ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta! raluk166 raluk166 buna ziua.tatal meu a facut niste imprumuturi si fiind pensionar de boala gradul 3 nu si-a mai permis sa plateasca ratele deoarece si mama a ramas fara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)