avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu maternal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu maternal

Buna ziua, am deschis o intreprindere individuala undeva la inceputul anului, si am un angajat cu 4 ore, doamna a adus acum 2 zile, un concediu medical sarcina si lauzie din luna a 10, nu stiu de ce a ajuns la mine asa tarziu, din cate am inteles, undeva prin luna decembrie va naste, nu stiu unde sa merg cu medicalul, pana acum lunar depuneam declaratia 112 la finante si faceam plata, cu acest medical unde ma pot adresa, ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
anesss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simion Eugenia , Contabil 17:29, 15 Noiembrie 2012
Dumneavoastră în calitate de angajator, aveți obligația plații indemnizației pentru sarcină și lauzie, Suma pe care urmează să o achitați angajatului se reține din obligația de plata a contribuției pe care dumneavoastră o aveți fată de casa de sanatate. In cazul când indemnizația de boala pentru sarcină și lauzie depaseste obigația dumneavoastră catre Casa de sanatate, atuci veți emite un act prin care să solicitați restituirea sumei de către Casa de sanatate.
Intradevar asa este. Pentru a calcula corect medicalul trebuie sa aveti venitul brut al doamnei pe ultimele 6 luni si zilele lucrate, apoi toata plata medicalului se face din CASS. Daca aveti de recuperat bani, veti face o cerere cu suma de restituit impreuna cu medicalul si declaratia 112 cu anexa 1.1 si un certificat de atestare fiscala precum ca nu aveti datorii la buget.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Simion Eugenia, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume din fambp cili1959 cili1959 Buna ziua .Am o mare nedumerire .Cum se pot recupera sumele suportate de catre angajator pentru plata indemnizatiilor pentru concedii medicale ale ... (vezi toată discuția)
Risc maternal sau concediu medical? bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal. salariul brut este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical FOXXY FOXXY Buna ziua, Am un concediu de 5 zile platit integral de firma. Trebuie sa depun acest concediu sau altceva la casa de sanatate? Mentionez ca trebuie sa-l depun ... (vezi toată discuția)