avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca

Buna ziua
Va rog as dori un sfat intr-o problema;
Lucrez in privat ,intr-un holding in care suntem institutia cu cei mai putini angajati 130 ,.De aproximativ 5 ani nu mai avem la fel de multe comenzi cu erau in alte vremuri si lucrarile sunt mai putine din aceasta cauza am fost rugati sa ne luam CFS.cate 4;5 zile lunar in unele situatii sim10 zile.Adevarul este ca am fost intelegatori cam 2 ani dar de 2 ani se merge tot mai rau.Dupa schimbarea conducerii si cu ajutorul noii legi s-a trecut la generalizarea situatiei,de exemplu aveam in contractul de munca 2010-2011 anumite drepturi ca;
- bonuri de masa
-prima craciun
-prima paste
-prima zi nastere
Toate acestea erau sume modice,din care in 2011am primit doar o parte spunindu-ne ca nu sunt incasari.desi in 2011 institutia noastra a avut cel mai mare profit din existenta ei si din tot holdingul.Incepand din 2012 s-a schimbat contractul de munca colectiv abuziv aproape si s-a batut un cuie faptul ca in cazul in care nu avem comenzi se va sta in concediu fara salar CFS pana la remedierea situatiei fara cerere si in pontaj se noteaza S adica suspendat,nu mai spun ca in acest an 2012 nu am mai primit nimic nici bonuri de masa nici prime de nici un fel si zilele de fara plata sunt multe,deasemeni sunt persoane care lucreaza la inaltime si cu alte conditii periculoase si nu am avut niciodatan nici un fel de sporuri,persoane singure fara alte venituri s-au familii care lucreaza in acelas loc si efectiv raman fara nici un venit.Alta problema e faptul ca nu vor sa dea nici somaj deoarece dispozitiile patronatului sunt ca se va pastra in aceste conditii colectivele cat se va putea ,si nu sunt stipulate nici un fel de drepturi pentru aceste cazuri in contractul colectiv de munca.Dealtfel totul este conditionat de faptul ca nu sunt suficiente venituri.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 13 Noiembrie 2012
Pe durata acordarii unui CFP , suspendarea c.i.m. nu este obligatorie ... angajatorul nu are obligatia de a inceta c.i.m. astfel incat sa puteti beneficia de somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de cim pe durata derminata Herra_ Herra_ Buna ziua, Intrebare: 1. am contracte contracte individuale de munca incheiat in anul 2011, respectiv 2013. 2. am prelungit aceste contreacte asa cum [b]era ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)