avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere ilegala CM, schimbare functie pt care am dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere ilegala CM, schimbare functie pt care am dat examen etc (caz comlex)

Cazul meu:
- In mai 2005 am dat concurs organizat de primaria X (oras gradul III) pentru functia de arhitect sef si am fost declarata admisa. Din comisie faceau parte reprezentanti ai consiliului local, prefectura, consiliu judetean precum si arhitectul sef al judetului;
- M-am prezentat la post dar nu mi s-a intocmit contract de munca. Primarul de atunci a evitat sa imi dea lucrarile de specialitate ele fiind inmanate la cunoscuti ai lui fara pregatire in acest domeniu (arhitecura, constructii, urbanism);
- dupa aprox o luna secretara primariei m-a chemat si mi-a aratat o dispozitie a primarului prin care mi se schimba incadrarea din arhitect sef in cea de referent de specialitate asistent; am fost amenintata si obligata sa semnez un CM ca referent de specialitate asistent si am facut acest lucru sub presiune.
Intrebare: a fost legala schimbarea incadrarii de catre primar?

- Dupa 3 luni mi s-a desfacut contractul de munca pe motivul ca mi-as fi dat demisia, fapt care nu este adevarat. Au considerat demisie o cerere a mea prin care solicitam primariei un exemplar din CM, fisa postului cu obligatiile, salarizarea, repartizarea pe functie.
Am deschis un proces pt desfacerea contractului de munca, iar primaria a transformat procesul intr-unul prin care mi se impunea o anumita functie, respectiv cea mentionata mai sus. Procesul s-a terminat in iulie 2006 si am fost reangajata abia la 1 noiembrie 2006. Am castigat procesul in sensul ca m-am putut intoarce la serviciu, insa nu am castigat si functia pt care am dat concurs si am fost admisa.
Intrebare: Daca eu am deschis procesul pt desfacerea nejustificata a CM, era posibil (legal) ca paratul sa schimbe cauza de la demisie la functia pe care ei voiau sa ma incadreze?

Mentionez ca primarul si secretarul primariei mi-au spus in timpul celor 3 luni cat am apucat sa lucrez, ca ei detin decizia de anulare a examenului meu, apoi dispozitia de schimbare in functie, desi mie nu mi-au aratat niciuna dintre aceste dispozitii.
Am cerut si o dovada a faptului ca am dat acest examen insa nu am primit nimic.

Ce se mai poate face in situatia aceasta ca sa imi recuperez functia pentru care am fost admisa prin examen.
Pregatirea mea universitara este subinginer constructor CCIA.
va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
sara333, utilizator
Cel mai recent răspuns: sara333 , utilizator 12:34, 13 Noiembrie 2012
Urmeaza sa se scoata din nou la concurs functia de arhitect sef.
1. Este legal, eu existand inca in primarie?
2. Cine are dreptul sa se inscrie (pregatiri)?
3. Lucrez de 7 ani pe functia de referent de specialitate, sunt singura angajata in primarie la compartimentul "Urbanism". Dupa 7 ani am primit o treapta, nu am luat insa niciodata sporul ca reprezentant al compartimentului. Este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de consiliu local - arhitect-sef snadica snadica Consiliul local da o hotarare in noiembrie 2010 pentru crearea structurii de specialitate pe linie de urbanism privind preluarea atributiilor arhitectului ... (vezi toată discuția)
Inspector urbanism IonicaPopoviciu IonicaPopoviciu Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le pot rezolva cu ajutorul dvs.: 1. Se poate transforma functia publica de referent clasa a III-a, grad ... (vezi toată discuția)
Transformarea functiei publice de referent, gradul iii, grad prof. asistent in functia publica de inspector i, clasa iii, grad prof. asistent, compartimentul urbanism catalinbanita catalinbanita Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti intr-o problema. La o primarie de comuna, in urma cu cativa ani a luat fiinta un compartiment de urbanism. Persoana care a ... (vezi toată discuția)