Buna ziua va rog sa imi spuneti care sunt granitele proprietatii private intr-un condominiu-e vorba de peretii comuni cu cei ai vecinilor de bloc ,eu cred ca fiecare are jumatate din partea peretelui ce ii desparte apartamentul de cel al vecinului,asa este? Poate asociatia de proprietari sa dea documentele mele de debransare ,unei persoane oarecare care le solicita,nu este ascesta un abuz,nu trebuie date in baza unui mandat judecatoresc, se clasifica aceasta ca obtinere de date in mod ilegal?
Concret care este problema cu care va confruntati,de vreme ce dvs supuneti discutiei granitele propritatii si prezentare documente
1-Trebuie sa constientizati ca in situatia spatiilor de locuit in condominiu,exista parte privata si parte comuna
In cazul peretilor despartitori aferent a 2 proprietati distincte,fiecare proprietate detine jumatate din peretii care delimiteaza proprietatile
2-Documentul de debransare nu constituie document cu regim special
Activitatea asociatiilor de proprietari este guvernata de dispozitiile L nr 230/2-007 si HG nr 1588/2007
Art 10 din l nr 230/2007 prevede dreptul in favoarea proprietarilor de a cunoaste toate aspectele din cadrul activitatii asociatiei de proprietari si au acces la cererere la orice document al acesteia
Este temeinic si legal,ca pentru indepartarea suspiciunilor sau interpretarilor,in cazuri motivate presedintele de asociatie poate prezenta documentul in baza caruia dvs ati beneficiat de facilitatea debransarii de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic