avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit

Buna seara.

cu o dovada sau cu chitante ca platesc impozit pe teren si sunt trecuta pe rol,se poate face contract la renel si apa nova?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:36, 14 Noiembrie 2012
Nu, numai cu actul de proprietate.
Depinde unde locuiti, sunt unele zone unde se fac aceste contracte doar pe baza adeverintei de la primarie, sunt zone unde oamenii nu si-au reglementat inscrierea in CF a proprietatilor (ori din lipsa de bani, ori din vina autoritatilor...). Intrebati si dvs. acolo, unde doriti incheierea contractelor.
In cazul in care nu detineti actul de proprietate, doar chitanta de mana, dar imobilul figureaza la impozite si taxe si ati achitat impozitul la zi, am avut cazuri in care pt contract la curent si alte utilitati, contribuabilul a solicitat Certificat fiscal pt dovada la firma de utilitati. Important de stiut este ca inspectorul care intocmea Certificatul fiscal, avea obligatia sa mentioneze ca nu detine act de proprietate conform evidentei informatizate(adica nu aveti act, dar detineti acel imobil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de utilitate publica apa nova nespecificat in cadastru dorinm dorinm Buna ziua Am cumparat un teren liber de sarcini conform extrasului de carte funciara ulterior am constatat ca pe el trece o conducta de apa potabila (Apa ... (vezi toată discuția)