avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Judecata chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Judecata chiriasi

Buna seara,
am o intrebare:student la cluj,am stat in chirie cu un alta student,pe care nu i cunosteam dinainte,intr-un apartament inchiriat de el.Nu am facut/semant niciun contract,i-am zis ca il anunt cu o luna inainte sa ma mut.NU l-am anuntat ca ma mut,si m-am mutat in data de 30 octombrie,aveam platita chiria pe luna in curs+garantie 100 euro.Colegul imi cere acum chirie pe luna noiembrie,pe motiv ca nu l-am anuntat cu o luna inainte,amenintandu-ma ca ma da in judecata.Poate intenta vreo procedura legala,impotriva mea,neavand un document scris,si semnat de catre mine si proprietar?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:34, 14 Noiembrie 2012
Dupa parerea mea, nu are temei legal. Cei 100 de euro sunt la colegul Dvs.? Cum i-ati predat banii?
da,sunt la el.i-am dat personal,cand m-am mutat,impreuna cu prima chirie.
De bun simt ar fi fost sa-l fi anuntat, daca asa v-ati inteles... si o strangere de mana sau un cuvant dat ar trebui sa tina loc de contract scris, daca sunteti corect.
Altfel e mai greu sa va dea in judecata fara un act scris si mai intervine si faptul ca proprietarul trebuia sa declare contractul la Adm. Financiara, daca nu a facut-o e caz de evaziune fiscala... si nu cred ca vrea sa se expuna cu asta...
Parerea mea de om e sa va intelegeti cu respectivul coleg si sa va respectati cuvantul.
@pacurar, cred ca cei 100 euro acopera respectiva cheltuiala. Firesc asa era, ca userul nostru sa respecte intelegerea facuta initial.

Oricum nu are cum sa va dea in judecata. Este caz tipic de subinchiriere.
In conditiile in care intre parti nu exista incheiat contract de locatiune care sa contina clauze de reziliere,drepturi si obligatii reciproce,retinerea sumei de 100 euro nu are justificare legala
Exista posibilitatea ca pretentia retinerii sumei sa aibe drept justificare acoperirea c/v intretinere aferent perioada cat ati locuit,valori care se calculeaza in luna sau lunile urmatoare consumului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! contract de închiriere - contract încheiat doar cu unul dintre chiriaș - obligațiile celuilalt chiriaș?? sebastianflaviu sebastianflaviu Bună ziua! Problema pe care doresc să o prezint este destul de complicată, mai ales pentru că nu am competențe juridice de niciun fel. 1. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Tiberiu911 Tiberiu911 Salutare, Am cateva intrebari referitoare la o situatie cu care ma confrunt de curand. De curand m-am mutat impreuna cu prietena mea de la o chirie la alta. ... (vezi toată discuția)
Mafia imobiliara CarinaNicoleta_G CarinaNicoleta_G Buna seara, Va scriu pentru ca in data de 9 iulie 2017, am semnat un contract facut de un agent imobiliar pentru o garsoniera in sector 3 Bucuresti. In ... (vezi toată discuția)