Va rog foarte mult sa ma ajutati!
Socrii mei au decedat in anul 2011 in ianuarie si respectiv septembrie. Ei locuiau cu chirie prin primarie, nu au avut niciodata un bun imobil sau mobil si nici o alta mostenire care sa fi fost lasata copiilor dupa deces. In acest sens avem acte de la primarie si notariat (declaratii pe propria raspundere cand erau ei in viata).
Problema este ca ei au avut imprumuturi la 2 banci care le-au dat spre urmarire unor firme de recuperare. Dupa deces am fost sunati de acestia somandu-ne sa platim datoriile. Le-am comunicat ca nu avem nicio legatura cu aceste datorii, ca nu am mostenit nimic de la ei, le-am trimis toate actele de deces, de la primarie, de la notariat si i-am rugat sa nu ne mai someze pt ca nici noi nu avem o situatie buna, nu avem nici un imobil pe numele nostru, noi stand cu mama mea. Ei insista si ne ameninta cu executare silita, dar pe numele decedatilor. Va rog sa ne spuneti daca este legal sa ne tot ameninte si ce sa facem ca sa punem odata pt totdeauna punct acestui capitol care ne chinui de peste un an de zile.
Va multumesc din suflet!
Daca nu au existat bunuri in masa succesorala, normal ar fi sa nu se fi facut nici vreo declaratie de acceptare a succesiunii.; Despre ce acte notariale vorbiti?
Daca sunteti straini de mostenire atunci nu ar tb sa fiti deranjti. Dar ei insista doa rdoar or ma recupera niste sume de bani. Amenintati ca ii dati in judecata si le solicitati daune pt hartuiri si deranj.
Si daca ati fi acceptat succesiunea oricum raspundeati de pasivul mostenit (datorii) in limita activului, ceea ce la dvs este 0.
Lasati-i sa va execute silit, sunt tare curios impotriva cui formuleaza cererea de executare silita. Trebuie sa si dovedeasca ca impotriva celui caruia formuleaza o cerere de executare silita au un drept de creanta. Asa cum v-a spus si @Francisc notificati-i in scris ca nu aveti nici o legatura cu creanta, iar daca mai insista veti formula plangere impotriva lor.
Socrii mei cand erau in viata au dat declaratii pe propria raspundere la notariat precum ca nu au nici un bun imobil sau mobil care le-a fost necesara pt. reinoirea contractului de inchiriere a apartamentului care era al primariei. Le-am trimis o copie a acestui act si ei au cerut sa faca sotul meu un declaratie tot prin notariat care sa specifice sa renunta la mostenire. noi am refuzat acest lucru pt ca actiunea lor nu este pe numele sotului meu si ne-a fost frica sa nu fie o smecherie de-a lor... nu stiu ce sa cred
Ne-a zis sa le trimitem pe mail aceste acte, le-am trimis de cateva luni bune si tot ne vin adrese de executare silita pe numele decedatilor la vechea adresa, pe care le iau vecinii din cutia postala si ni le dau noua.
Pe socrul meu am primit adresa de la un executor, i-am trimis de asemenea toate documentele cerute de el, iar acum imi vine adresa de la o firma de recuperare cu o suma de 5 ori mai mare decat ar fi fost imprumutul bancar datorat.
Oricum va multumesc pt promptitudine si sincer mia-ti luat o piatra de pe inima.
O zi buna!
Ignorati-i cu desavirsire, adica orice scrisoare la cos, daca va suna la telefon le inchideti telefonul, nu le mai trimiteti niciun act, nu aveti de ce sa pierdeti timpul, nu aveti nicio obligatie de plata, pentru ca nu ati dechis succesiunea.