avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... decizie comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

decizie comitet

Sunt membru intr-o asociatie de proprietari, formata din 3 scari. Am solicitat sa vina RDS-ul cu infrastructura necesara (pentru internet si televiziune), dar ne-am blocat la comitetul executiv pentru ca inca nu a luat o decizie daca accepta sau nu sa se dea gaurile necesare pe scari si sa se traga cablurile pe paliere (infrastructura existenta este a Romtelecomului si cablurile trec prin ziduri). Ce variante sunt? Exista un termen legal in care comitetul trebuie sa ia o decizie? Daca decizia comitetului va fi NU, trebuie luate semnaturi doar de la membrii asociatiei sau de la toti locatarii - si de ce procent este nevoie pentru aprobare?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:00, 17 Noiembrie 2012
Nu exista un termen pentru ca un comitet executiv sa ia o decizie, aceasta se adopta cu ocazia intrunirii comitetului. Daca comitetul spune nu si decizia este impotriva vointei proprietarilor, convocati adunarea generala a acestora si decideti in adunarea generala.
Comitetul executiv, intr-adevar, isi da avizul pentru ca firma cu pricina sa intre in bloc.
Fiecare proprietar care doreste sa se aboneze la acel provider sa faca o solicitare scrisa la comitet si in functie de numarul acestor cereri comitetul va lua o decizie.

Adevarul este ca acest provider impanzeste holurile cu cutii si cabluri pornind de la ideea ca toti proprietarii ii vor deveni clienti, cu afise lipite pe toate geamurile si usile posibile. Cu timpul, aceste cutii si cabluri incep sa ramana deschise, cablurile sa iasa din locasurile in care au fost fixate, sa se taie unele, sa se adauge altele, incat holurile vor arata deplorabil.

Am facut imprudenta sa primim CZONE, pe vremea cand acesta era provider, cumparat mai tarziu de RDS, si acum regretam. Ce a putut sa faca RDS din holurile noastre este absolut revoltator. Si nici ca ai cu cine discuta. Nu mai ajungi nici macar la un sef de compartiment. Nu ai acces decat la niste fatuce obraznice care-ti trantesc niste fraze pe care le citesc dintr-o foaie....

Ne-am confruntat cu probleme majore ale pozatului instaltiei de catre reprezentantii operatorului mentionat
In final am ajuns in instanta,care a dispus hotarare favorabila asociatiei de proprietari,prin care operatorul a fost obligat sa repare toate prejudiciile cauzate la imobil si la 2 proprietati
Acum vreo 2 ani a vrut RDS-ul sa cableze blocul nostru. Au strins niste liste cu semnaturi (aveau 50%+1 din locatarii de pe scara). Apoi au venit sa cableze dar fostul presedinte a facut un circ monstru chemind politia. RDS-ul, dupa ce apucase sa perforeze un planseu, si-a luat lucrurile si a plecat (fara sa astupe gaura din planseu). Fostul presedinte le imputa:
- semnaturile erau si ale unor chiriasi (corect zic eu, doar proprietarii au drept de semnatura)
- nu aveau autorizatie de construire (nu am auzit pe undeva ca vreo lucrare de cablare sa se faca cu autorizatie de construire)

La ultima adunare generala (cind am fost ales presedinte) s-a votat in adunarea generala cablarea RDS. Ce-am facut eu:
1. sesizare catre Directia Urbanism din cadrul Primariei de unde am primit deja raspuns ca, imobilul fiind situat in zona de protectie istorica, e nevoie de certificat de urbanism si autorizatie de construire
2. am fost la RDS si am semnat cele doua hirtii pe care mi le-au dat si in care se descriu lucrarile ce urmeaza a fi facute (citind ce scrie acolo mi se pare corect sa fie nevoie de autorizatie)
3. am depus la secretariatul RDS (in Timisoara e pe Calea Bogdanestilor) o sesizare (cu greu mi s-a pus stampila si mi s-a dat un numar de intrare) cum ca asociatia permite folosirea suprafetei comune doar daca RDS se obliga sa:
- repare eventualele daune produse in timpul cablarii sau pe durata exploatarii retelei
- respecte legislatia in vigoare cu privire la lucrarile de cablare si la furnizarea serviciilor TV/internet/ tel fixa

Acum asteptam sa vina RDS-ul si mi-e greu sa cred ca se vor sinchisi sa faca rost de autorizatie de construire. Sint intr-o situatie ingrata pt. ca trebuie, ca presedinte, sa respect legea.
Pe de o parte trebuie sa-i intreb de autorizatia de construire pe care nu vor avea si implicit trebuie sa nu permit inceperea lucrarii de cablare.
Pe de alta parte ne dorim sa fie cablat blocul de RDS, atit eu cit si alti microbisti (care ma vor scalpa daca ma opun cablarii...).



Legea 50/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede:

Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare, emisa in conditiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii - identificat prin numar cadastral, in cazul in care legea nu dispune altfel

Asadar, DVS. trebuie sa cereti autorizatia de construire, NU RDS. Atentie, fiind intr-o zona protejata, executarea unei lucari de construire pentru care este necesara autorizarea, FARA autorizatie, este infractiune; se pedepseste penal.

Alte discuții în legătură

Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Accept pentru cablarea blocului sacalul09 sacalul09 Rog pe cei care sau m-ai lovit de problema acceptului unui preşedinte de bloc,de ce trebuie să ţină cont pentru a da accept (de a fi de acord) cu lucrări ... (vezi toată discuția)