avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... decizie comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

decizie comitet

Sunt membru intr-o asociatie de proprietari, formata din 3 scari. Am solicitat sa vina RDS-ul cu infrastructura necesara (pentru internet si televiziune), dar ne-am blocat la comitetul executiv pentru ca inca nu a luat o decizie daca accepta sau nu sa se dea gaurile necesare pe scari si sa se traga cablurile pe paliere (infrastructura existenta este a Romtelecomului si cablurile trec prin ziduri). Ce variante sunt? Exista un termen legal in care comitetul trebuie sa ia o decizie? Daca decizia comitetului va fi NU, trebuie luate semnaturi doar de la membrii asociatiei sau de la toti locatarii - si de ce procent este nevoie pentru aprobare?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:00, 17 Noiembrie 2012
@petschovschi

Nu-i chiar asa, adica vedeti Legea 50/91:

Art. 26. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
a) executarea sau desfiintarea, totala ori partiala, fara autorizatie a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor mentionate la lit. b), de catre investitor si executant;
b) executarea sau desfiintarea, cu nerespectarea prevederilor autorizatiei si a proiectului tehnic, a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor prevazute la lit. b), precum si continuarea executarii lucrarilor autorizate fara solicitarea unei noi autorizatii de construire in situatiile prevazute la art. 7 alin. (15), de catre investitor si executant;

Raspunderea priveste atat pe executant (RDS in speta noastra) cat si pe investitor, respectiv beneficiarul lucrarii.
Pai beneficiarul lucrarii nu e in niciun caz asociatia.
Beneficiarul lucrarii de cablare e proprietarul (nu stiu daca e corect sa-i spunem investitor, fiindca lucrarea se executa pe cheltuiala RDS) care semneaza cu RDS contractul de furnizare a serviciilor TV/internet.
E aceeasi situatie cu cea pe care vi-am exemplificat-o mai sus, respectiv cu proprietarul care si-a montat centrala termica si a avut nevoie de autorizatie de construire.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Interventie moderator

Va rog sa nu mai citati mesajul scris de un interlocutor decat daca este strict necesar si numai partea la care va referiti.

Considerati discutia ca un dialog in care niciodata nu repetam ce spune interlocutorul, ci ii raspundem pur si simplu.
Daca sunt mai multi participanti la discutie puteti pune inaintea raspunsului formularea "@nume user" urmata de raspuns, ca sa se stie cui va adresati.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Accept pentru cablarea blocului sacalul09 sacalul09 Rog pe cei care sau m-ai lovit de problema acceptului unui preşedinte de bloc,de ce trebuie să ţină cont pentru a da accept (de a fi de acord) cu lucrări ... (vezi toată discuția)