avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

As dori sa stiu si eu de ce angajatorul se fereste sa faca concedieri colective, cu ce il afecteaza?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:37, 7 Februarie 2009
La concedierea cu art 65 nu beneficiezi de cel putin un salar compensator, pentru ca e concediere din vina angajatorului?
Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar , în afara drepturilor cuvenite la zi.
Da, conform contractului colectiv de munca beneficiezi de salariu compensatoriu si daca indeplinesti si celelalte conditii puteti beneficia si de indemnizatia de somaj.
cossi a scris:

La concedierea cu art 65 nu beneficiezi de cel putin un salar compensator, pentru ca e concediere din vina angajatorului?


Da. La desfacerea CIM conform art 65 beneficiati de minim un salariu compensator, indemnizatie de somaj (daca indepliniti conditiile , respecriv ati muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni), precum si de compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva si individuala OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca se anuta o concediere colecva mai intai la sindicat apoi la ITM , respectand toate regulile in acest sens MAI POATE agajatorul concedia personal conform ... (vezi toată discuția)