avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea titularului apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea titularului apartamentului

buna ziua!
eu si sotul meu locuim de 13 ani in apartamentul socrilor.avem un contract de comodat valabil pana in 2013. sotul meu mai are o sora cu care nu are probleme la impartirea averii, din cate stiu eu...socrii mei vor sa il treaca pe sot titular deoarece ei locuiesc la tara .
care sunt metodele prin care se poate face asta?ne-ar interesa ceva care sa nu necesite multi bani cheltuiti....
Cel mai recent răspuns: cristinaxxx , utilizator 17:02, 19 Noiembrie 2012
Daca socrii sunt proprietarii apartamentului, nu-l pot "trece titular" pe sotul dvs., transferul proprietatii se face prin acte incheiate la notarul public (vanzare cumparare, donatie etc.), in functie de ce se doreste....
stiu ca se fac acte la notar, dar ne intereseaza cam cat costa toata treaba...
In primul rand, depinde ce fel de act faceti (vanzare cumparare, donatie... cu sau fara clauze). Iar costurile depind si de valoarea (din expertiza notariala) a bunului imobil care se instraineaza. Notarul va poate calcula, pe baza actelor de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator
se gandeau sa faca un act de donatie catre sotul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar roxana12 roxana12 eu cu sotul locuim intr-un apartament pe care l-a cumparat parintii lui si vor sa il treaca pe numele lui . Dansii mai au un nepot din partea unei fiice ... (vezi toată discuția)
Divort fara drept de mostenire a tertilor ana12345 ana12345 Buna dimineata, de data aceasta scriu in numele unui prieten. E casatorit de 20 de ani, au impreuna un copil de 12 ani si au decis sa divorteze. in mometul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)