avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare repartitoare

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari, 80 de apartamente si doresc sa renunt la repartitoare. Sunt singura care renunta. Pentru repartitoare este semnat un contract cu A.P. Presedintele mi-a spus ca trebuie sa fac cerere catre respectiva societate pentru a-mi calcula ei caldura mai departe, lucru care nu mi se pare ok pentru ca eu nu am nici un contract semnat cu aceea societate. Totusi, am sunat la ei si mi s-a spus ca : calculul caldurii va fi facut dupa maximum inregistrat la un calorifer similar, pentru un apartament similar, lucru care contravine Art.13, Alin.1, al Ordinului 233 / 2004 care prevede faptul ca :
“(1) Repartizarea cantitatilor individuale pentru încalzirea locuintelor / apartamentelor se face proportional cu suprafata utila înscrisa în actul de proprietate" si al Federatiei Asociatiilor de Proprietari care spune ca : calculul la incalzire se va efectua ca inainte de montarea repartitoarelor. Nu mai inteleg nimic. Va rog sa ma ajutati cu vreun normativ mai recent cu care sa le dau astora peste ochi sau incotro sa ma indrept, ca se pare ca toata lumea face ce vrea si nimeni nu mai tine cont de nimic. Nu se poate ca ei sa calculeze cum vor si noi sa nu putem face nimic in acest sens.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:48, 29 Decembrie 2012
Ordinul 233 / 2004 este partial abrogat, consultati ordinul 343/ 2010 al ANRSC.
"calculul caldurii va fi facut dupa maximum inregistrat la un calorifer similar, pentru un apartament similar"

Aceasta inseamna in traducere libera: cel mai mare furt aplicat unui proprietar care are repartitoare. Din cauza neefectuarii echilibrarii hidraulice a instalatiei apare un surplus de agent termic. Acest surplus este platit nelegal de cei care se incalzesc, cu sau fara repartitoare.
De aceea s-a inventat traznaia aia de mai sus.

Intr-adevar, daca vreti sa renuntati la repartitoare trebuie sa stiti ca incalzirea va va fi calculata in acelasi program de calcul deoarece factura este pentru intreaga scara.
Dv. veti fi considerata necontorizata si veti plati pentru fiecare calorifer maximul inregistrat pe scara pentru un calorifer similar + 10%.

Cu alte cuvinte nu veti mai putea face economie la cota de caldura si veti plati in functie de cum consuma ceilalti. Poate aveti noroc sa consume putin si atunci o sa platiti mai putin.

Totusi, nu v-as sfatui sa iesiti din contorizare deoarece veti plati mai mult
Nu faceti greseala sa iesiti din contorizare!. Veti avea mari probleme, va vor impune mult mai mult si nu veti avea argumente sa-i combateti prin diverse calcule. Veti ajunge si in instanta si va fi foarte greu pentru Dvs. Daca, asa cu repartitoare, veti reusi sa inregistrati mai putine unitati, adica veti face ceva economie de consum, veti plati, in mod cert, mai putin. Dar atunci cand nu veti mai avea repartitoare, nu veti avea cum sa va reduceti costurile. Ascultati ce va spune D-na "elga50" pentru ca are multa experienta in domeniu si a intalnit multe cazuri concrete.
Multumesc pentru raspunsuri....voi face o adresa la Federatie pentru a primi un raspuns oficial....desi pe site-ul lor scrie ca varianta cu suprafata utila este corecta...voi vedea....multumesc tuturor !

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de costuri marinel73 marinel73 Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Începând cu sezonul de încălzire ... (vezi toată discuția)