avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament

Buna!
Am facut amenajari in apartament si am obtinut toata documentatia premergatoare obtinerii autorizatiei de modificare apartament (cu cheltuielile aferente) in afara de tabelul cu acordul vecinilor. Aceasta din cauza ca acestia nu sunt de acord, desi le-am explicat ca nu daram peretii de rezistenta ci doar niste parapeti care sustineau ferestrele. Acestia mi-au facut reclamatie si au venit agenti constatatori de la Inspectoratul in constructii care m-au amendat si mi-au impus sa intrru in legalitate (obtinerea autorizatiei). Aici m-am lovit din nou de cerinta primariei ca-mi trebuie si tabelul cu acordul vecinilor. Din nou le-am explicat si acestia nu vor sa semneze. Aceeasi rea vointa o manifesta si presedintele asociatiei de proprietari care sfatuieste vecinii sa nu-mi semneze nimic si-mi pune in vedere sa nu fac vreo modoficare in apartament ci sa-l las asa cum era din constructie.
Ma abtin sa fac afirmatii licentioase asupra modului de gandire si actiune ale acestor oameni si va rog sa ma sfatuiti cum pot obtine autorizatia pt. modificare apartament.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 14:26, 19 Noiembrie 2012
Aveti 15 zile la dispozitie de cand a-ti semnat p-v de contraventie(cel cu amenda) sa faceti plingere la judecatoria de sector de pe raza sectorului unde se afla imobilul.dar stresul este mare si aveti nevoie de un avocat care sa sustina argumentele dv.si eu am fost in situatia dv.si am reusit in 2 ani de zile,fiind de profesie...vecinii sant o mare problema din cauza orgoliilor marunte si si a multului timp liber...
Contestatia in 15 zile este buna dar e ca un fel de " boala lunga moarte sigura".
Daca exista elemente de nulitate absoluta a procesului-verbal ( ceea ce nu cred intrucat sunt tipizate pe care inspectorii doar trebuie sa le completeze), aveti sansa sa scapati de amenda dar nu si de aducerea spatiului la forma initiala intrucat inspectorii pot sa va mai faca o alta vizita.
O situatie similara in care fereastra unei camere dela parter a fost modificata fara autorizatie, practicandu-se o deschidere pentru montarea une usi, prin decuparea peretelui blocului pana la planseu, unde au fost amenajate trepte pana la nivelul solului,(spatiul verde).dupa 2 luni ,acum cand au inceput lucrarile de reabilitare, treptele din metal au disparut iar spatiul decupat din perete a fost mascat cu placa osb si polistiren, tencuit si montata fereastra.Se poate considera ca a fost adus imobilul la forma initiala,iar in cazul unei reclamatii ce risca proprietarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)