avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită doua popriri pe acelasi salariu
Discuție deschisă în Executare silită

doua popriri pe acelasi salariu

Situatia este urmatoare ...

Un salariat are infintat o poprire de 1/3 din venitul net , acesta achitand in momentul de fata 150 ron, salariatul a facut un acord in momentul respectiv cu executorul ca va plati in nume propriu fara ca societatea sa faca retinere din salariu ...
recent aceluiasi salariat i-a m-ai fost infintata o noua poprire de un alt executor, iar acest executor sustine faptul ca socitatea la care este angajat sa ii retina 1/3 din venit, ceea ce ar rezulta ca salariatul ar depasi valoarea de 1/2 din venitul net....

Salariatul are un venit net de 544 ron /luna

Ce este de facut in aceasta situatie, noi am trimis toate documentele din care reiese prima poprire, dar acesta sustine faptul ca documentele comunicate catre acesta nu fac obiectul dosarului de executare?

Care ar fi procedura legala pt a solutiona aceasta situatie?
Sau cum se pot achita cele 2 popriri in cazul de fata?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 16:40, 14 Noiembrie 2012
Din ce inteleg eu este vorba de 2 popriri diferite.Daca pentru prima poprire salariatul s-a angajat sa-si plateasca din surse proprii, pentru cea de a doua se va retine din salariu 1/3 din salariu. Practic societatea are de executat numai o poprire. Daca salariatul ar fi acceptat executarea primei popriri din salariu, atunci pentru a doua poprire i s-ar fi retinut numai diferenta pana la 1/2 din salariu.

Da sunt 2 popriri diferite ... dar si prima poprire o plateste tot din salariu pe care il castiga ... dar plata o face la CEC pe numele propriu in contul specificat de executor, pt ca in momentul respectiv asa am convenit cu socitatea noastra ... iar in momentul de fata salariatul nu va fi in masura sa achite aceste 2 popriri ....

Ar exista alta posibilitate fara interventia instantei ... pt a putea clarifica aceata situatie?

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale- cuantum poprire justme8 justme8 buna ziua, am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara girant pe 5 ani, din nefericire salariul mi-a fost micsorat , avand monentan unul brut ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)