avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-modificari aduse imobilului bun succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-modificari aduse imobilului bun succesoral

buna ziua.dupa decesul tatalui meu am facut succesiunea mie si fratelui meu revenindu-ne cate 12.5% si mamei noastre 75%.intre timp mama a decedat.noi nu am facut taxa de succesiune dupa ea.fratele meu a inceput sa aduca modificari casei.ma intereseaza daca acest lucru este legal.multumesc.
Eu va propun sa nu va ganditi inca daca e legal sau nu. Discutati cu fratele Dvs si vedeti ce vrea sa faca, in ce scop. Dvs locuiti impreuna in acea casa? V-a solicitat vreun acord verbal? Sunteti in relatii civilizate? Ati avut vreo discutie pe aceasta tema?
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3. din Regulament).
Dupa cum ati observat,daca deschideti cate un topic pentru fiecare intrebare pe care o aveti, nimeni nu va putea intelege care este problema dvs. si contextul intrebarii.
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde ".
Multumesc pentru intelegere.
sultanescuflorin a scris:

In legatura cu subiectul de mai devreme privind modificarea interiorului casei fratele meu a spus ca nu il intereseaza parerea mea si ca el face ce vrea .daca nu-mi convine a spus sa-l dau in judecata.casa actualmente nu este locuita de nimeni.de discutat nu putem fiindca nu il intereseaza.
Ce as putea sa fac in aceasta cauza pana ne hotaram sa facem succesiunea?
Multumesc.

carmenmur a scris:

Daca este casa fratelui, chiar nu vad de ca va dati cu parerea

sultanescuflorin a scris:

Nu ati inteles,casa nu este a fratelui meu este a parintilor.am facut taxa de succesiune dupa tata dar dupa mama nu.mie mi-a revenit 12.5% fratelui meu tot 12.5% si mamaei mele 75%.mama a murit si nu am facut succesiunea dupa ea.fratele a facut unele modificari in casa fara acordul meu.este legal ceea ce face sau nu.multumesc.

avocatPetre a scris:

Daca sunt lucrari de conservare si intretinere a bunului, da sunt legale si fratele dvs poate ce re sa platiti si dvs jumatate din contravaloarea acelor lucrari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumita de serviciile avocatului- pot obtine restituirea onorariului? LORINTZ LORINTZ mai pot recupera banii dela avocatul meu,dati inca de la inceput pt inceperea succesiunii?nu sunt multumita..ce pot face?as dori un alt avocat..ce-i de facut? (vezi toată discuția)
Am fost adoptat de bunica mea- ce drepturi am ? marian_26 marian_26 daca am fost adoptat de bunica mea si eu am 27 de am ce benefici mai am dupa decesul adoptatorului (bunica mea)? de pensie de urmas mai beneficiez dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)