Buna ziua
As dori sa stiu daca este valabil un contract (de prestari servicii) daca pentru una dintre parti persoana care a semnat contractul nu are nicio legatura cu firma pentru care si in numele careia a pretins ca semneaza. contractul are stampila dar repet, persoana care a semnat nu are nicio legatura cu firma, nici atat drept de semnatura.
Angajarea unei persoane juridice in raporturi contractuale se poate face numai de reprezentantul legal sau de un imputernicit al acestuia. Numai aceste persoane sunt abilitate sa semneze documente in acest sens. Calitatea de reprezentant legal o au asociatii / actionarii, administratorii si alte persoane imputernicite in mod expres in acest sens (adica prin documente de imputernicire).
Asociaţii/acţionarii nu au calitatea de reprezentanţi legali decît dacă deţin şi calitatea de administrator.
Firma în numele căreia a semnat acea persoană ce zice? Care este poziţia ei faţă de acel act? Dacă emite pretenţii în temeiul actului semnat, nimeni nu poate opune sau nu poate invoca faptul că actul nu este valid. Ea poate ratifica un act, îl poate confirma, chiar şi tacit (prin executare), nulitatea fiind una relativă.
Semnare contract
ssibiu
Buna ziua,
am urmatoarea speta :
In calitate de Beneficiar, am comandat o cantitate de marfa de la un Furnizor.
Marfa a fost livrata de unul dintre soferii ... (vezi toată discuția)