avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract servicii - valabilitate contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract servicii - valabilitate contract

buna ziua,

am primit o citatie la proces pentru plata unor servicii internet cf unui contract semnat in 2004.

contractul are doar semnatura unui Reprezentant de vanzari rds, insa pe prima pagina reprezentantul legal al furnizorului este o alta persoana cu functia de director general. Nu exista nicio referire la persoana care a semnat in fapt contractul. Nu exista stampila furnizorului de servicii (am inteles ca aceasta stampila nu e obligatorie). In fapt consider ca acest contract nu este valid nefiind agreat de societatea furnizoare prin stampilare sau prin contrasemnatura reprezentantului legal trecut pe prima pagina unde se stabilesc partile.

am dreptate oare dpdv legal?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Victor Bucuroiu , Alte profesii 16:07, 18 Martie 2009
buna.este posibil ca reprezentantul firmei in momentul incheierii contractului sa fi fost imputernicit pentru a semna contractul.
totusi, cel care a semnat contractul nu este aceeasi persoana desemnata de furnizor ca si reprezentant legal in declararea partilor. nu exista nicio confirmare din partea societatii sau a reprezentantului legal declarat (stampila sau contrasemnatura)

contractul nu trebuie semnat de persoana la care se face referire in declararea partilor prin care se declara si reprezentantul legal desemnat pentru semnarea contractelor? este valabil un contract in care scrie: sc x sa, prin reprezentant xxx in calitate de director ....... dar este semnat de alta persoana despre a carei calitate nu se spune nimic in acel contract?

eu in calitate de beneficiar nu am nicio informatie privind calitatea celui care a semnat in fapt contractul si nici nu l-am considerat valid pana la primirea lui inapoi contrasemnat si stapilat de furnizor, lucru care nu s-a mai intamplat de fapt.

se poate contesta validitatea contractului in proces pe aceasta tema?
Da se poate, dar incercati sa le trimiteti o adresa privitoare la acest fapt sa vedeti ce va raspund si in functie de asta vedeti daca va indreptati cu actiune in instanta sa u orez pe cale amiabila.
Succes
am trimis o notificare scrisa in acest sens catre ei prin care ii rugam sa ne transmita documentele prin care se dovedeste calitatea de reprezentant legal a persoanei declarate pe prima pagina si mandatul prin care acesta il imputerniceste sa semneze in numele lui pe cel care a semnat in fapt contractul. am mai pus o clauza ca daca nu vom primi aceste documente vom considera contractul nul din punctul nostru de vedere.

Buna.daca tu ai fost cea citata intr-un proces poate depune o intampinare prin care sa soliciti acelasi lucru sua poti solicita instantei de judecata(completului) ca firma sa faca dovada ca aceste contract este incheiat in spiritul si litera legii.Pina la urma ei sunt cei care au actionat primii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura valida contract georgianagyo georgianagyo Buna ziua As dori sa stiu daca este valabil un contract (de prestari servicii) daca pentru una dintre parti persoana care a semnat contractul nu are nicio ... (vezi toată discuția)
Invitatie la mediere Maria021985 Maria021985 Buna ziua, am primit ieri o invitatie la mediere( mai bine zis a primit sefu). Mediere este pe firma X. eu lucrez la firma Y. la mediere s-ar putea sa nu ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie stampilarea contractelor? Vicovank Vicovank Dar daca contractul comercial nu are stampila ce se intampla?este nul? si de ce? (vezi toată discuția)