avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor pentru nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor pentru nastere

Buna seara,
Am nascut in aprilie 2010 si am facut cerere pt acordarea ajutorului pt nastere, dar nu au vrut nici macar sa-mi inregistreze cererea. Astazi am facut cerere, pe care am reusit sa o inregistrez, dar nu mi s-au dat mari sperante. Cum este corect? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 15 Noiembrie 2012
1. In 2010 era in vigoare CCMUNN pe anii 2007-2010 c are prevedea acordarea acestui ajutor la nasterea unui copil.

2. Dar trebuia sa il cereti in termen de 6 luni de la nasterea copilului, asa ca nu vad ce sanse aveti sa-l primiti.
stiu ca se prescrie in termen de 3 ani.
Dreptul la actiune se prescrie, in cazul dvs, in termen de 6 luni de la data nasterii copilului si nu in termen de 3 ani ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere- prescriptia dreptului la actiune loredana17 loredana17 buna ziua, am si eu urmatoare problema am nascut in nov 2010, am cerut ajutorul de nastere prin cere scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
Plata salariu mediu pentru nastere copil adriadna adriadna Am o intrebare: daca am nascut un copil pe data de 16.02.2004 si altul in data de 01.03.2002 si am depus cerere pentru acordarea salariului mediu pe unitate ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate nico261180 nico261180 Buna ziua.Am nascut pe 12 dec 2007. Mai pot primi banii acum? (vezi toată discuția)