as dori sa aflu daca mi se poate desface contractul de munca de catre angajator cu vreun articol,astfel incat sa pot beneficia de somaj.Precizez ca momentan ma aflu in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani(acum fetita are aproape un an)dar nu beneficiez de indemnizatia de 600 RON pentru cresterea copilului.In cele 12 luni anterioare nasterii am avut o luna nelucrata deoarece am avut 2 locuri de munca si de la primarie unde am vrut sa-mi depun dosarul pentru indemnizatie mi s-a spus ca nu se pot achita cotizatiile,pentru a indeplini stagiul de cotizare de 12 luni,din urma(eu am nascut in 15.02.08,iar luna mai 2007 nu am lucrat).La penultimul loc de munca mi s-a desfacut contractul de munca cu art.65,iar la ultimul loc de munca colegilor li s-au desfacut contractele de munca cu acelasi articol deoarece s-a desfiintat punctul de lucru unde am lucrat.Am lucrat din iunie 2003 pana in 17.12.2007 cand am intrat in prenatal,doar luna mai 2007 nu am lucrat,in rest am continuitate la locurile de munca,iar colegilor li s-au desfacut contractele de munca in 21.12.2007.De la lucru mi s-a spus ca mi se poate desface contractul de munca doar daca imi depun eu cerere(practic sa-mi dau demisia)deoarce ei mi-au inregistrat cererea de concediu pentru cresterea copilului .
Daca s-a desfintat punctul de lucru la care ati lucrat se va incheia si contractul dumneavaoastra individual de munca tot in baza art 65 codul muncii, iar in baza acestui articol veti putea beneficia de somaj. Problema este ca dumneavoastra sa indepliniti si conditiile necesare pentru a putea beneficia de somaj, respectiv sa fi muncit 12 luni din ultimele 24 de luni.
Incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj, bineinteles daca indeplineste si celelalte conditii prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Somaj
raluca-cuha
Am avut contract individual de munca la o societate 7 luni, dupa care am beneficiat de 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu post natal, dupa care ... (vezi toată discuția)